Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε νέα εποχή

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Η Υπουργός πρότεινε το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να αναπτύξει τις δραστηριότητές του, έτσι ώστε το Μέγαρο Χορού να παραμένει ενεργό στην πόλη, όχι μόνο κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών του Φεστιβάλ αλλά σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Συνάντηση εργασίας είχε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, την επαύριο της πρεμιέρας του Φεστιβάλ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο ΓΓΣΠ κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ κ. Λίντα Καπετανέα και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση η Υπουργός πρότεινε το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να αναπτύξει τις δραστηριότητές του, έτσι ώστε το Μέγαρο Χορού να παραμένει ενεργό στην πόλη, όχι μόνο κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών του Φεστιβάλ αλλά σε όλη τη διάρκεια του έτους.

«Είναι ανάγκη, σημείωσε, να δούμε τον απολογισμό της εικοσαετίας και να αντιμετωπίσουμε ολιστικά τον σύγχρονο πολιτισμό, σε όλες του τις εκφάνσεις, ώστε το Μέγαρο Χορού και σε συνεργασία με φορείς όπως  το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας να προσελκύουν επισκέπτες υπερτοπικά. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ευρείας συνεργασίας με αντίστοιχους φορείς, προτείνουμε να ανοίξει μία συζήτηση με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και τον  Καλλιτεχνικό Διευθυντή της τον κ. Δάφνι Κόκκινο, τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ, με Διευθυντή τον κ. Γιώργο Μάτσκαρη, το μπαλέτο της ΕΛΣ, με Διευθυντή τον κ. Κωνσταντίνο Ρήγο και με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ κ. Γιώργου Κουμεντάκη.

Επίσης, είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με ιδιωτικές ομάδες σύγχρονου χορού, που θα συμβάλουν και αυτές με το έργο τους στην ανάδειξη του χορού στην Ελλάδα. Είναι ανάγκη να συστηματοποιηθεί η συνεργασία όλων προς όφελος του Φεστιβάλ και της πόλης.

Επίσης, προτείνουμε τη δημιουργία ενός φυτωρίου από το οποίο στο μέλλον θα μπορεί να σχηματιστεί μία ομάδα χορού, ώστε η Καλαμάτα να έχει τη δική της εκπροσώπηση σε αντίστοιχα φεστιβάλ χορού παγκοσμίως.»

Το ΥΠΠΟΑ πάντα ενισχύει και προωθεί συνέργειες. Σε αυτό το πλαίσιο η Υπουργός ζήτησε το Μέγαρο Χορού να ανοίξει τις πύλες προς την πόλη φιλοξενώντας συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αναπτύξει τα έσοδά του και δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό του.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού πρότεινε να ετοιμαστεί τριμερής προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια και το Δήμο, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η πρόταση της Υπουργού έγινε αποδεκτή τόσο από τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα όσο και από τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -