Το φουτουριστικό μετρό του Ριάντ – Κάτω από 1 ευρώ το εισιτήριο, χωρίς οδηγό τα τρένα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Εγκαίνια έγιναν για το φουτουριστικό μετρό του Ριάντ με την αρχιτεκτονική να παραπέμπει σε έργο επιστημονικής φαντασίας, ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει σχεδόν 1 ευρώ.

Μάλιστα, τα τρένα είναι χωρίς οδηγό, με αποτέλεσμα είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο έργο δημόσιας συγκοινωνίας στον κόσμο.

Δημοσίευμα του Al Arabiya έγραψε ότι πρόκειται για τη ραχοκοκαλιά του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, με τις εργασίες να ξεκινούν το 2014 και να ολοκληρώνονται πριν λίγο καιρό.

Σχεδιασμένο για να μεταφέρει 3,6 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά, το μετρό αναμένεται να μειώσει την κίνηση του Ριάντ κατά 30%, σύμφωνα με τη Βασιλική Επιτροπή για την Πόλη του Ριάντ (RCRC).

Το δίκτυο περιλαμβάνει έξι πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές (αυτοκινούμενους χωρίς οδηγό συρμούς) μετρό, 85 σταθμούς και 176 χιλιόμετρα νέας διαδρομής. Η Μπλε Γραμμή, η οποία έχει μήκος 38 χιλιόμετρα, είναι μία από τις πρώτες γραμμές που ανοίγουν μερικώς, παράλληλα με τις Κίτρινες και Μωβ Γραμμές, και θα εκτείνεται από βορρά προς νότο μέσω του κέντρου του Ριάντ.

Οι Κόκκινες και Πράσινες Γραμμές πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ η Πορτοκαλί Γραμμή έχει προγραμματιστεί να ανοίξει έως τις 5 Ιανουαρίου. Επίσης, τα εισιτήρια θα διατίθενται και μέσω της εφαρμογής Darb με τις τιμές να κυμαίνονται από 4 Ριάλ (95 σεντς) έως 140 Ριάλ (34,97 ευρώ).

Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια διατίθενται σε τέσσερις κατηγορίες:

  • 4 Ριάλ (95 λεπτά του ευρώ) για ένα ταξίδι δύο ωρών
  • 20 Ριάλ (4,73 ευρώ) για ένα πάσο τριών ημερών
  • 40 Ριάλ (10,40 ευρώ) για πάσο μιας εβδομάδας
  • 140 Ριάλ (34,97 ευρώ) για πάσο 30 ημερών

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -