ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το γλυπτό στην Αμβέρσα που υμνεί την αγάπη ανθρώπου και σκύλου

Αν βρεθεί κάποιος στην Αμβέρσα και πιο συγκεκριμένα μπροστά από την πρόσοψη του επιβλητικού καθεδρικού ναού της Παναγίας, Cathedral of our Lady, στο Antwerp του Βελγίου, θα συναντήσει αυτό το υπέροχο γλυπτό.

Δημιουργός του είναι ο Batist Vermeulen, ο οποίος ήθελε να απεικονίσει έναν άνθρωπο τυλιγμένο μαζί με τον σκύλο του σε μια ζεστή και γλυκιά αγκαλιά με το πεζοδρόμιο να λειτουργεί ως κουβέρτα. Το έργο εγκαινιάστηκε το 2016, και έχει γίνει πλέον κορυφαίος προορισμός πολλών επισκεπτών.

Το γλυπτό αναπαριστά την ιστορία του Nello και του αγαπημένου του σκύλου, του Patrasche, μιας από τις πιο γνωστές ιστορίες του 19ου αιώνα. Πρόκειται για τους χαρακτήρες της νουβέλας του 1872 με τίτλο «A Dog of Flanders».

γλυπτό

Ο μικρός Nello ζει με τον παππού του στο Antwerp και πουλάει γάλα ώστε να τον βοηθάει όσο μπορεί οικονομικά. Μια μέρα βρίσκουν ένα αδέσποτο και πληγωμένο σκυλάκι. Αποφασίζουν να το υιοθετήσουν και να το φροντίσουν και σιγά σιγά οι δυο τους γίνονται αχώριστοι. Μετά από πολλές κακουχίες και φτώχεια ο παππούς του Nello πεθαίνει. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το μικρό αγόρι βρίσκει καταφύγιο στον ναό, και ο σκύλος του, o Patrasche, τον συνοδεύει και ξαπλώνουν παρέα. Εξαντλημένοι και οι δύο από τις κακουχίες, την πείνα και το κρύο πεθαίνουν αγκαλιά την ίδια νύχτα.

Το γλυπτό δημιουργήθηκε προς τιμήν του Nello και του Patrasche που πλέον αποτελούν σύμβολα της αληθινής και αιώνιας φιλίας, της πίστης και της αφοσίωσης.

 

 

 

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button