Το μεγαλύτερο ποδήλατο στον κόσμο βρίσκεται στη Γαλλία

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα ζευγάρι φίλων από τη Γαλλία αποκάλυψε ότι χρειάστηκε χρόνια για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλαδή να κατασκευάσει το ψηλότερο ποδήλατο στον κόσμο, το οποίο έχει ύψος 7,7 μέτρα.

Ο Nicolas Barrioz και ο David Peyrou είπαν ότι σκέφτηκαν την ιδέα ενώ έπιναν ένα ποτό σε μια παμπ και σύντομα βρέθηκαν να δημιουργούν σχέδια και να προμηθεύονται τα απαραίτητα υλικά.

Χρειάστηκαν, ωστόσο, δύο χρόνια για την πλήρη ολοκλήρωσή του. «Δεν είναι δυνατόν να σας πω πόσο ιδρώτα και δάκρυα χύσαμε μέχρι να το ολοκληρώσουμε», είπε ο Barrioz στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Το ποδήλατο τελικά πιστοποιήθηκε επίσημα ως το ψηλότερο στον κόσμο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ. «Αυτή η εμπειρία έχει αλλάξει τελείως την κοσμοθεωρία μου. Πριν από αυτό, χρειαζόμουν πραγματικά αυτοπεποίθηση. Ήμουν ντροπαλός και είχα αρνητική γνώμη για τον εαυτό μου. Τώρα νομίζω ότι μπορώ να επισκευάσω, να φτιάξω ή να σχεδιάσω οτιδήποτε», πρόσθεσε ο Barrioz.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -