«Το πιο ακριβό μπέργκερ του πλανήτη» κοστίζει 5.964 δολάρια!

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα μπέργκερ με τα πιο ακριβά υλικά του πλανήτη, ήταν επόμενο να διεκδικεί τα πρωτεία του πιο ακριβού μπέργκερ της ιστορίας.

Το υπερπολυτελές έδεσμα που ακούει στο όνομα Golden Boy και κοστίζει 5.964 δολάρια, είναι δημιούργημα του Ολλανδού Robbert Jan de Veen του εστιατορίου De Daltons.

Στο εσωτερικού του πανάκριβου μπέργκερ απολαμβάνει κανείς ιαπωνικό wagyu, βασιλικό καβούρι της Αλάσκας, χαβιάρι beluga και λευκή τρούφα. Και τα ψωμάκια είναι «φυσικά» καλυμμένα με φύλλα βρώσιμου χρυσού. 

Πίσω από την γευστική extravaganza ωστόσο δεν κρύβεται κάποιου είδους μεγαλομανία. Όπως εξηγεί ο εστιάτορας μιλώντας στο Esquire Middle East, βλέποντας πόσο σκληρά χτύπησε η πανδημία τις επιχειρήσεις, αποφάσισε να δημιουργήσει το «πιο ακριβό μπέργκερ» για να δωρίσει όλα τα κέρδη του σε φιλανθρωπικές δράσεις. Τα ποσά από τις πανάκριβες μερίδες μπέργκερ εξασφάλιζαν περίπου 1.000 μερίδες φαγητού για όσους το είχαν ανάγκη. Ο de Veen πέρασε περίπου πέντε μήνες τελειοποιώντας την μυθική συνταγή και περίπου εννιά ώρες για να φτιάξει το πρώτο Golden Boy, όπως είναι στην τελική του μορφή.

Στην σελίδα των ρεκόρ Γκίνες πάντως, το πιο ακριβό, καταχωρημένο μπέργκερ είχε φτιαχτεί το 2011 και κόστιζε «μόλις» 5.000 δολάρια, χρωστώντας εν πολλοίς την τιμή του στο γιγάντιο μέγεθος του και όχι στα πανάκριβα υλικά του Golden Boy, που περιμένει την επίσημη επικύρωση για να ανέβει στο «πάνθεον» του πιο ακριβού fast food.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -