Το πιο δημοφιλές σκυλί στην Αμερική είναι ένα πεκινουά!

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα πεκινουά με το όνομα «Wasabi» κέρδισε το πρώτο βραβείο στην 145η ετήσια έκθεση Westminster Kennel Club Dog Show την Κυριακή το βράδυ, έναν τίτλο που κατατάσσει το σκυλί του ως το χρυσό πρότυπο για όλες τις ράτσες.

Το 3χρονο κουτάβι, το οποίο νίκησε αρκετούς σκληρούς ανταγωνιστές, γιόρτασε τη νίκη του με ένα ζουμερό φιλέ μινιόν, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της David Fitzpatrick.

«Το Wasabi είναι απλώς ένα υπέροχο σκυλί. Ταιριάζει με το πρότυπο της ράτσας. Έχει αυτό το κάτι, εκείνη τη μικρή λάμψη που ξεχωρίζει ένα σκυλί», έσπευσε να δηλώσει συγκινημένος ο ιδιοκτήτης.

Το Πεκινουά (γνωστός και ως Σκύλος Λιοντάρι, Σκύλος Λιοντάρι του Πεκίνου ή Πεκινουά) είναι μια αρχαία φυλή παιχνιδιάρικου σκύλου, με καταγωγή από το Θιβέτ της Κίνας. Ονομάζονται Σκύλος Λιοντάρι λόγω της ομοιότητάς τους με τους κινεζικούς κηδεμονικούς σκύλους (το Σιχ Τζου είναι επίσης γνωστός ως Σκύλος Λιοντάρι στα κινέζικα).

Η φυλή ήταν αγαπημένη από τη κινεζική αυτοκρατορική αυλή. Η φυλή έχει πολλά χαρακτηριστικά και θέματα υγείας που σχετίζονται με τη μοναδική της εμφάνιση. Τα Πεκινουά, προερχόμενα από τη Δυτική Κίνα, ήταν υπερήφανοι σύντροφοι των Κινέζων βουδιστών μοναχών. Αυτά τα σκυλιά βρίσκονται επίσης να ανήκουν σε Κινέζους πρίγκιπες, σύμφωνα με την Βικιπαίδεια.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -