Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Η Bugatti Chiron Super Sport 300+ είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο με την υψηλότερη τελική ταχύτητα. Ξεπερνώντας θρυλικά αυτοκίνητα.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΤΣΟΣ

Στις μέρες μας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εμμονή με την ταχύτητα όσο ποτέ άλλοτε. Κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού για το ποιο είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο, η McLaren F1 είχε σπάσει το ρεκόρ για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με τελική ταχύτητα 242,9 χλμ./ώρα το 1992 – και συνεχίζει να έχει τον ταχύτερο ατμοσφαιρικό κινητήρα όλων των εποχών.

Περίπου μια δεκαετία αργότερα, η Bugatti μπήκε στο παιχνίδι της κορυφαίας ταχύτητας και μας χάρισε τη θρυλική Bugatti Veyron. Μετά τη Veyron, ήρθαν και άλλες μάρκες για να την ξεπεράσουν , αλλά ήταν μόνο θέμα χρόνου έως ότου η Bugatti ανακτήσει τον θρόνο της έχοντας το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, την Chiron Super Sport 300+. Η Bugatti Chiron Supersport 300+ έχει επίσημη τελική ταχύτητα 304.773 χλμ./ώρα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, η Chiron Super Sport 300+ έσπασε το ορόσημο των 300 χλμ./ώρα πετυχαίνοντας 490.484 χιλιόμετρα την ώρα σε πεδίο δοκιμών. Η Bugatti αύξησε τους ίππους στο συγκεκριμένο μοντέλο από τους 1.500 στους 1.600 ίππους.  Αυτό έγινε χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο όχημα. Παρόλο που η Bugatti ισχυρίζεται ότι και τα 30 κομμάτια της Chiron Super Sport 300+ που έχουν διατεθεί μπορούν να κινηθούν ταχύτερα από 300 μίλια. Με την τιμή για το κάθε ένα από αυτά να είναι κοντά στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

bugatti chiron super sport 300+

Η Chiron Super Sport 300+ χρησιμοποιεί  ίνες άνθρακα σε όλη την επιφάνεια της, έχοντας ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά αντικείμενα, όπως ο υαλοκαθαριστήρας, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Επιπλέον, οι ζάντες αλουμινίου «Nocturne» είναι κατασκευασμένες από μαγνήσιο για εξοικονόμηση βάρους. Το λογότυπο «Macaron» της Bugatti είναι κατασκευασμένο από μαύρο σμάλτο και γνήσιο ασήμι.

 Αυτή τη στιγμή η Chiron Super Sport 300+ είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στο κόσμο και το μόνο αυτοκίνητο που απέδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 300 μίλια την ώρα. Η Bugatti δεν έκανε ποτέ διαθέσιμη στο κοινό την τιμή της Chiron Super Sport 300+ η οποία κατέγραψε ρεκόρ ταχύτητας και είναι μοναδική, επομένως είναι δύσκολο να την συγκρίνεις με άλλα supercar ανάλογα με την τιμή της.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -