Το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Επιστήμονες στην Αυστραλία πέτυχαν για πρώτη φορά τη δημιουργία εμβρύου καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), ένα «πρωτοποριακό επίτευγμα» που θα μπορούσε να συμβάλει στη διάσωση απειλούμενων ειδών στο μέλλον.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις προσπάθειες διατήρησης της αυστραλιανής βιοποικιλότητας, καθώς η χώρα διαθέτει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εξαφάνισης ειδών στον κόσμο. Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό Συμβούλιο Εισβολικών Ειδών της Αυστραλίας, τουλάχιστον 33 είδη θηλαστικών έχουν εξαφανιστεί από την ευρωπαϊκή αποίκηση της ηπείρου.

Η ομάδα των επιστημόνων ανέπτυξε την τεχνική σε ανατολικά γκρι καγκουρό, τα οποία δεν θεωρούνται απειλούμενα, με στόχο να εφαρμοστεί σε πιο ευάλωτα μαρσιποφόρα, όπως τα κοάλα και οι διάβολοι της Τασμανίας. Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος, οι ερευνητές εισήγαγαν ένα σπερματοζωάριο απευθείας σε ένα ώριμο ωάριο, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν το πρώτο έμβρυο καγκουρό σε εργαστηριακές συνθήκες.

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διατήρηση απειλούμενων μαρσιποφόρων, όπως τα κοάλα, οι διάβολοι της Τασμανίας, οι βόρειοι γουόμπατ με τριχωτή μύτη και οι πώσουμ Leadbeater», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Άντρες Γκαμπίνι.

Το επίτευγμα αυτό εντάσσεται στο δεκαετές σχέδιο της αυστραλιανής κυβέρνησης για την αποτροπή περαιτέρω εξαφανίσεων, το οποίο περιλαμβάνει τη διατήρηση τουλάχιστον του 30% της έκτασης της χώρας και την προστασία 110 ειδών υψηλής προτεραιότητας. Με περισσότερα από 2.200 είδη και οικοσυστήματα να απειλούνται με εξαφάνιση, η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διάσωση της αυστραλιανής άγριας ζωής.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -