Το ρόβερ Perseverance της NASA έγινε Lego – Με 1.132 τουβλάκια

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

H Lego «αναβιώνει» με πάνω από 1.000 τουβλάκια το ρόβερ Perseverance της NASA που χρησιμοποιήθηκε για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Στόχος του νέου σετ της εταιρείας είναι να ενθαρρύνει παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω να ασχοληθούν με τις επιστήμες, την τεχνολογία και τη μηχανική και τα μαθηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και απευθύνεται σε παιδιά δεν πρόκειται για μια απλή κατασκευή καθώς η συναρμολόγηση γίνεται με συνολικά 1.132 κομμάτια. Το «LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance» διαθέτει σύστημα κατεύθυνσης 360 μοιρών με κινητό βραχίονα, καθώς και ανάρτηση που του επιτρέπει να διασχίζει ανώμαλο έδαφος με τους έξι τροχούς του, όπως ακριβώς το πρωτότυπο ρόβερΤο μίνι-ροβερ συνοδεύεται επίσης από ένα αντίγραφο του ερευνητικού ελικοπτέρου Ingenuity. Ο Λουκ Γκράγκιν, σχεδιαστής στην Lego, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «συναρπαστικό» πρότζεκτ.

«Πάντα ένιωθα πάθος για το διάστημα και η διαδικασία σχεδιασμού μου επέτρεψε να εξερευνήσω το ενδιαφέρον μου, καθώς αντέγραψα την απίστευτη μηχανική που ανέπτυξε η πρωτοπόρος ομάδα της NASA», πρόσθεσε ο Γκράγκιν και συνέχισε:

«Ελπίζουμε ότι τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του μοντέλου θα βοηθήσουν να γνωρίσουν οι νεαροί λάτρεις του διαστήματος τον κόσμο της μηχανικής και θα τους ενθαρρύνουν να φτάσουν στα αστέρια στο μέλλον».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -