Το «We Will Rock You» των Queen σε πειράματα για τη θεραπεία του διαβήτη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Μπορεί η μουσική να παίζει ρόλο στην καταπολέμηση ασθενειών και συγκεκριμένα του διαβήτη; Και αν ναι, τότε γίνεται ένα συγκεκριμένο τραγούδι να επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα θεραπείας έναντι άλλων; Και όμως γίνεται!

Επιστήμονες κατασκεύασαν κύτταρα που απελευθερώνουν την ορμόνη ινσουλίνη ως απόκριση στη μουσική. Η ελπίδα είναι ότι κάποια μέρα θα μπορούσαν να εμφυτευθούν με κάψουλα σε ασθενείς με διαβήτη, ώστε να τους βοηθήσουν να αποφύγουν τις τακτικές ενέσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο της κατάστασής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το παγκοσμίως κορυφαίο περιοδικό Γενικής Ιατρικής «The Lancet», σε δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια, ως απάντηση στο τραγούδι «We Will Rock You» των «Queen», τα κύτταρα απελευθέρωσαν σχεδόν το 70% της ινσουλίνης τους μέσα σε 5 λεπτά και όλη μέσα σε 15 λεπτά – κάτι που μοιάζει με τη φυσική απελευθέρωση της ορμόνης από τα παγκρεατικά μας κύτταρα.

Ακολουθούν σχέδια για μελέτες σε ανθρώπους. Η ινσουλίνη παράγεται από το πάγκρεας αφού τρώμε και βοηθά τα κύτταρα να απορροφήσουν το σάκχαρο από το αίμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα επίπεδα έντασης περίπου 60 ντεσιμπέλ (dB) και οι συχνότητες μπάσων των 50 hertz ήταν τα πιο αποτελεσματικά στην ενεργοποίηση της κάψουλας. Για να ενεργοποιηθεί η μέγιστη απελευθέρωση ινσουλίνης, ο ήχος ή η μουσική έπρεπε να συνεχιστεί για τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα και να σταματήσει για το πολύ στα πέντε δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -