Top10: Οι καλύτερες και πιο θετικές ειδήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αν αναρωτιέστε ποιες ήταν οι καλύτερες ειδήσεις της πρώτης εβδομάδας του 2025, σας έχουμε την απάντηση παρακάτω.

1. Πρωτότυπο ρομποτικό γάντι υπόσχεται αποκατάσταση λειτουργικότητας χεριού

Το Εργαστήριο Μηχανικής Αποκατάστασης του ETH Zurich εργάζεται εδώ και χρόνια πάνω σε ένα ρομποτικό γάντι, γνωστό ως RELab tenoexo, σχεδιασμένο να βοηθά άτομα με δυσλειτουργία στα χέρια.

Παθήσεις όπως εγκεφαλικά επεισόδια, εγκεφαλική παράλυση και τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη συχνά αφήνουν τους ανθρώπους με δυσκολίες στις βασικές κινήσεις των χεριών. Το RELab tenoexo είναι ένα ελαφρύ γάντι, εξοπλισμένο με μοτέρ, ελεγκτές και αισθητήρες, προσαρμοσμένους στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε χρήστη.

Περισσότερα εδώ. 

2. Ακτή Ελεφαντοστού: Σιαμαίες διαχωρίστηκαν μετά από μαραθώνια επέμβαση 17 ωρών

Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση που είχε διάρκεια 17 ώρες ομάδα εθελοντών γιατρών από τη Γαλλία και την Ελβετία κατόρθωσαν να διαχωρίσουν πρόσφατα σε νοσοκομείο της Ακτής Ελεφαντοστού σιαμαίες δίδυμες, οι οποίες γεννήθηκαν πριν έξι μήνες ενωμένες στην κοιλιακή χώρα.

Αν και αρχικά οι γιατροί είχαν υπολογίσει πως η επέμβαση θα έχει διάρκεια έξι ωρών, τελικά αυτή κράτησε 17 ώρες αφού παρουσιάστηκαν δυσκολίες εξαιτίας της πολυπλοκότητας του διαχωρισμού των κοινών οργάνων των σιαμαίων.

Διαβάστε εδώ την ιστορία.

3. Η Σκόπελος ανάμεσα στους 10 προορισμούς της Ευρώπης με τις καλύτερες παραλίες για το 2025

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του.

6. Η Beatrice Chebet έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ στη Βαρκελώνη

Ενώ ο κόσμος ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τη νέα χρονιά, η Beatrice Chebet από την Κένυα έγραφε ιστορία. Η 24χρονη Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την εξαιρετική της χρονιά σπάζοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών στα 5.000μ δρόμου, στον αγώνα Cursa dels Nassos στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

Η Chebet τερμάτισε σε εκπληκτικό χρόνο 13:54, γινόμενη η πρώτη γυναίκα που τρέχει την απόσταση των 5.000μ σε λιγότερο από 14 λεπτά, τόσο στον δρόμο όσο και στον στίβο.

Περισσότερα εδώ. 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -