ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τορίνο: Εγκαταλελειμμένη γραμμή του τραμ «μεταμορφώνεται» σε πάρκο

Μία μη κερδοσκοπική οργάνωση στο Τορίνο αποφάσισε να αξιοποιήσει μία παρατημένη γραμμή του τραμ, μεταμορφώνοντας την σε ένα υπέροχο πάρκο.

Από τότε που έκλεισε η γραμμή του τραμ στο κέντρο της περιοχής Corso Gabetti και Ponte Regina Margherita στο Τορίνο, μία γραμμή 800 μέτρων είχε εγκαταλειφθεί. Η γραμμή, που δημιουργήθηκε το 1980, έκλεισε όταν η πόλη αναβάθμισε τα οχήματά της. Τελικά, τα τραμ αντικαταστάθηκαν και δεν επέστρεψαν ποτέ στην συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι, μία μη κερδοσκοπική πολιτισμική οργάνωση, η Torino Stratosferica, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον χώρο με ίσως τον πιο σημαντικό τρόπο.

Με την πανδημία να συνεχίζεται οι εξωτερικοί χώροι με πράσινο έχουν γίνει πιο πολύτιμοι από ποτέ. Εφόσον τα μέτρα του lockdown απαγορεύουν τον συνωστισμό σε καταστήματα εστίασης, μία βόλτα στην πόλη αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για καθαρό αέρα. Έτσι, η ομάδα του Torino Stratosferica αποφάσισε να χαρίσει στους κάτοικους της περιοχής ένα πανέμορφο πάρκο που μάλιστα είναι τέλειο για χαλάρωση με social distancing.Το πάρκο στην γραμμή του τραμ ονομάστηκε Precollina, λόγω της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται. Από τότε που άνοιξε -πριν από λίγους μήνες- έχει διαγράψει μεγάλη του επιτυχία όχι μόνο ως πάρκο, αλλά και ως σχολική τάξη, χώρος εκδηλώσεων και εικαστικών εκθέσεων. Τώρα που «ήρθε για να μείνει» έχουν προγραμματιστεί διάφορα εργαστήρια και εκθέσεις.

Το πάρκο είναι εξοπλισμένο με ξύλινα καθίσματα, κίτρινα παγκάκια, γλάστρες, ένα μονοπάτι που οδηγεί σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για εκδηλώσεις, καθώς και ένα κοντέινερ που λειτουργεί ως περίπτερο πληροφοριών και μπαρ. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει επίσης μία πολύχρωμη εγκατάσταση ως φόρο τιμής σε έναν εκλιπόντα φίλο της οργάνωσης.Πάνω από 700 κάτοικοι του Τορίνο συμμετείχαν στην διαδικασία ανάπτυξης του πάρκου, συμβάλλοντας με τις ιδέες τους, αλλά και τη συγκέντρωση 2.500 ευρώ για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button