Τοσκάνη: Η Piazza del Duomo γεμίζει αγάλματα με… τατουάζ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Ιταλός γλύπτης Fabio Viale τοποθέτησε στην Piazza del Duomo της Τοσκάνης γλυπτά με τατουάζ, ως μέρος της δημόσιας έκθεσής του, με τίτλο «Truly».

Ο καλλιτέχνης μίλησε στο MyModernMet και αποκάλυψε ότι η αγάπη του με τα τατουάζ ξεκίνησε όταν συνάντησε έναν Ρώσο tattoo artist, του οποίου τα χέρια ήταν γεμάτα «περίεργα» σύμβολα. «Ένιωσα μεγάλη περιέργεια και του ζήτησα να ζωγραφίσει σε ένα γλυπτό. Μου αρέσουν τα τατουάζ που έχουν να κάνουν με το θάνατο και τη ζωή και χρησιμοποιούν αρχαία σύμβολα» δήλωσε ο Viale.

Ο Viale δεν ζωγραφίζει απλώς την επιφάνεια από τα μαρμάρινα γλυπτά -χρησιμοποιεί μελάνι το οποίο απορροφάται από τους πόρους της πέτρας, με αποτέλεσμα το χρώμα να διεισδύει μέχρι μέσα. Με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις γύρω από τα αρχαία αγάλματα, συνδυάζοντας παλιές με σύγχρονες τεχνικές.Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, ο σκοπός του είναι να «αναβιώσει» τα αρχαία αγάλματα και να τους δώσει μία σύγχρονη, καθολική ομορφιά.

Βέβαια, η έκθεσή του δεν περιλαμβάνει μόνο αγάλματα με τατουάζ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο του «Οι τρεις Χάριτες», που έχει τοποθετηθεί στην εκκλησία του Σαντ’ Αγκοστίνο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -