Τρέξιμο στην άμμο: Τι να προσέξετε πριν βγείτε στην παραλία

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Το τρέξιμο στην άμμο είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αρχίσετε τη μέρα σας αλλά και μια πολύ καλή άσκησηΕνέργεια, ευεξία και αίσθηση ελευθερίας είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του.

Σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή αντοχή και την ταχύτητα μας. Επίσης, βελτιώνει την ισορροπία και τεστάρει την σωστή τοποθέτηση του σώματος.

Πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο στην άμμο όμως, έχετε κατά νου τα παρακάτω:

Προτιμήστε την υγρή άμμο

Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά, τότε είναι καλύτερα να ξεκινήσετε το τρέξιμο από την υγρή άμμο, που είναι σημαντικά πιο σταθερή από την μαλακή και στεγνή. Μόλις συνηθίσετε να τρέχετε σε βρεγμένη άμμο, προσθέστε αργά διαστήματα 2 ή 3 λεπτών στην πιο στεγνή, επιστρέφοντας στη βρεγμένη ενδιάμεσα.

Μόλις αρχίσετε να συνηθίζετε να τρέχετε σε στεγνή άμμο, ξεκινήστε να τρέχετε πάνω της για μεγαλύτερες εκτάσεις.

Παραμείνετε σε επίπεδο έδαφος

Το τρέξιμο στην άμμο σε μια παραλία με κλίση θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς, οπότε είναι καλύτερο να την αποφύγετε. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να χάσετε την ισορροπία σας εάν προσπαθείτε να τρέξετε σε στεγνή άμμο και σε κλίση.

Επομένως, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε μια παραλία που είναι σχετικά επίπεδη.

Μην περιμένετε να τρέχετε στον συνηθισμένο σας ρυθμό

Το τρέξιμο στην άμμο της παραλία είναι πιο δύσκολο από το τρέξιμο στο πεζοδρόμιο ή σε διάδρομο. Όχι μόνο αυξάνει σημαντικά τους παλμούς της καρδιάς σας, αλλά αυξάνει επίσης πολύ την ένταση της άσκησης.

Προσπαθήστε να μην πιεστείτε υπερβολικά, προσπαθώντας να διατηρήσετε έναν πολύ υψηλό ρυθμό τρεξίματος. Ξεκινήστε αργά και, καθώς συνηθίζετε μπορείτε να αυξήσετε τον ρυθμό σας με την πάροδο του χρόνου.

Ξυπόλυτοι ή με παπούτσια;

Όταν έχετε μπροστά σας μπόλικη άμμο, ίσως είναι δελεαστικό το να είστε ξυπόλυτοι: και πράγματι, αυτό μπορεί να είναι μια εκπληκτική άσκηση.

Όμως η έλλειψη υποστήριξης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ξεκινήστε αλλά δώστε προσοχή σε περίπτωση που έχετε ασυνήθιστους πόνους.

Στην πραγματικότητα, εάν πάσχετε από πελματιαία απονευρωσίτιδα, διαστρέμματα στον αστράγαλο ή τραυματισμούς στην αχίλλειο πτέρνα, μην αφήσετε τα αθλητικά σας παπούτσια στο σπίτι.

Εκτός, όμως, από την έλλειψη αναπήδησης, το τρέξιμο χωρίς παπούτσια μπορεί να είναι επικίνδυνο λόγω του τι μπορεί να υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της άμμου.

Το τρέξιμο στην άμμο απαιτεί να ενυδατώνεστε σωστά,  βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο στην παραλία.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -