Τροχαία: «Κλήσεις από drone» στις εθνικές οδούς – Πού θα γίνονται έλεγχοι

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα εναέριο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας οχημάτων θα δοκιμάσει πιλοτικά η Τροχαία, σε έναν από τους οδικούς άξονες που σημειώνονται συχνά δυστυχήματα.

Η Τροχαία θα επιστρατεύσει ειδικά drones που θα καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο παραβάσεις και ατυχήματα, μεταδίδοντας την εικόνα σε επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ. Σύντομα μάλιστα, δύο drone τελευταίας τεχνολογίας θα παραληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ, για να επιτηρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία, σε τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης.

Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις οι κλήσεις θα στέλνονται πιθανότατα ταχυδρομικά στους οδηγούς, όπως γίνεται και με τις περιπτώσεις παραβάσεων που καταγράφονται από χερσαίες κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας.

Τα νέα drone θα πετούν σε ύψος έως και 120 μέτρων, εντοπίζοντας ακόμα και παραβάσεις στο εσωτερικό οχημάτων όπως χρήση κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης, ή επιβάτες που δεν φορούν ζώνες ασφαλείας.

Η επιχειρησιακή εμβέλειά τους θα αγγίζει τα 10 χιλιόμετρα, ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα χειρίζονται τα drone και για την καταγραφή της εικόνας θα κατασκευαστούν ειδικά κέντρα σε διαφορετικά σημεία του ΒΟΑΚ.

Αμέσως μετά την πιλοτική εφαρμογή στην Κρήτη, αντίστοιχα ιπτάμενα συστήματα παρακολούθησης της κυκλοφορίας αναμένεται να τοποθετηθούν στο οδικό δίκτυο που συνδέει τον Πύργο με την Πάτρα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -