«TRUST THE CHANGE» Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη: 20 επιχειρήσεις θα επιλεγούν από 10 νησιά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “SeaChange Greek Islands”, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The People’s Trust” ανακοινώνουν το νέο πρόγραμμα TRUST THE CHANGE:

Ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης για περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, με στόχο την ενδυνάμωση της μικροεπιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα “SeaChange Greek Islands” περιλαμβάνει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση των κατοίκων και την ευαισθητοποίηση για τη μείωση της παράκτιας και υποθαλάσσιας ρύπανσης. Πραγματοποιείται σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων και σε συνεργασία με κατοίκους, οργανώσεις και φορείς (Σέριφος, Σίκινος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Κίμωλος, Ανάφη, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια).

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “The People’s Trust” δημιουργήθηκε το 2016 με ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Σκοπός του είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, και σε αυτό το πλαίσιο, ο οργανισμός παρέχει μικροχρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

Το πρόγραμμα “TRUST THE CHANGE” θα παρέχει οικονομική αρωγή μέχρι του ύψους των 5.000 Ευρώ σε έως 20 επιχειρήσεις που θα επιλεγούν από τα δέκα νησιά του προγράμματος “SeaChange Greek Islands” και θα αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Αίτηση για συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν τόσο υπάρχουσες όσο και νεοσύστατες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και νομικής μορφής, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.thepeoplestrust.org/trust-the-change. Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι φορολογικά ενήμερες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σύντομο επιχειρηματικό σχέδιο που θα περιγράφει τις δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ή προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τις συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών στις οποίες επιθυμούν να αναλώσουν την οικονομική αρωγή που θα λάβουν. Η οικονομική αρωγή που θα λάβουν οι επιχειρήσεις δεν μπορεί να καλύψει προηγούμενες οφειλές, ενοίκια, οφειλές σε ΔΕΚΟ ή Δημόσιο, ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά έξοδα.

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ζητηθούν τα οικονομικά δεδομένα των υπαρχουσών επιχειρήσεων (Ε3) και τα οικονομικά στοιχεία των νέων επιχειρηματιών (τελευταίο εκκαθαριστικό), ενώ θα εξεταστεί ενδελεχώς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021 στην ιστοσελίδα www.thepeoplestrust.org.Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω e-mail ή τηλέφωνα:

E-mail:  info@aclcf.org
info@thepeoplestrust.org

Τηλέφωνα:  210 364 7972-3 Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη
2310 567944 The People’s Trust
6944350596 Πέγκυ Ξηροταγάρου
6944141818 Γιάννης Κουρτίδης

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -