Τσεχία: Χιμπατζήδες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω… Zoom

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στην Τσεχία δύο ζωολογικοί κήποι συνδέθηκαν μεταξύ τους μέσω Zoom και οι χιμπατζήδες που βρίσκονται εκεί παρακολουθούν ο ένας τον άλλον από γιγαντοοθόνες.

Η πανδημία του κορονοϊού έκανε ακόμη πιο απαραίτητη την εξ αποστάσεως επικοινωνία, κάτι που φαίνεται να έχει κουράσει τους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει και για τους χιμπατζήδες σε δύο ζωολογικούς κήπους της Τσεχίας, οι οποίοι μόλις άρχισαν να απολαμβάνουν τις δυνατότητες που τους παρέχει η ανθρώπινη τεχνολογία.Για να αντισταθμίσουν την έλλειψη αλληλεπίδρασης των πιθήκων με τους επισκέπτες, αφού οι ζωολογικοί κήποι έκλεισαν τον Δεκέμβριο λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι υπεύθυνοι είχαν την ιδέα να τους «συνδέσουν» μεταξύ τους. Οι χιμπατζήδες στο Σαφάρι Παρκ του Ντβουρ Κράλοβε, που απέχει 135 χιλιόμετρα από την Πράγα, και τα ξαδέλφια τους στο Μπρνο, που απέχει 150 χιλιόμετρα, μπορούν τώρα να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον από γιγαντοοθόνες και να νιώθουν ότι βρίσκονται μαζί. Υπάρχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς αντιμετωπίζουν αυτή τη νέα πραγματικότητα οι χιμπατζήδες αφότου ξεκίνησε αυτή η διαδικασία.

«Στην αρχή πλησίαζαν την οθόνη κάνοντας αμυντικές ή απειλητικές χειρονομίες, υπήρχε διαδραστικότητα. Τώρα επικρατεί μια διάθεση σαν να βλέπουν κινηματογράφο ή τηλεόραση. Όταν διακρίνουν κάποια τεταμένη κατάσταση, πετάγονται επάνω, όπως κάνουμε εμείς όταν βλέπουμε αθλητικά», είπε η Γκαμπριέλα Λινχάρτοβα, μια φύλακας στο Ντβουρ Κράλοβε. Οι χιμπατζήδες κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης  μαζεύουν και τσιμπολογάνε λιχουδιές, κάτι που σε γενικές γραμμές το κάνουμε κι εμείς όταν βρισκόμαστε μπροστά από την οθόνη. Αυτές οι «βιντεοδιασκέψεις χιμπατζήδων» που προβάλλονται και από τον ιστότοπο του Σαφάρι Παρκ, θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου και στη συνέχεια οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν αν θα πρέπει να συνεχιστούν ή όχι.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -