ΠΡΟΣΩΠΑΣΩΜΑ

Τσιόδρας: Είμαστε σε αυτή την κατάσταση γιατί δουλεύουμε εντατικά από τον Ιανουάριο- Όχι από τύχη

«Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι επιτυχία όλων μας» τόνισε ο Καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε κατάσταση αντίστοιχη της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών:

«Ότι είμαστε σε αυτή την κατάσταση είναι επειδή από τον Ιανουάριο δουλεύουμε ενταντικά όλοι στις δομές του κράτους, χωρίς να ορίζει τις κινήσεις μας η πίστη σε κάποια τύχη ή στον καλό καιρό. Όπως αυτό επιβεβαιώνεται από μαθηματικές εκτιμήσεις κορυφαίων επιστημόνων της πατρίδας μας », ανέφερε ο επρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Για την έγχυση πλάσματος σε ασθενείς

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εθελοντική μελέτη με συμμετοχή ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Θα ληφθεί πλάσμα αίματος με αντισώματα από τους ιαθέντες και θα εγχυθεί στο αίμα ασθενών.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τα γηροκομεία

Αναφορικά με τον συναγερμό που προκλήθηκε από κρούσματα κοροναϊού σε γηροκομείο είπε πως «πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας και σε άλλες δομές. Οι ευπαθείς ομάδες είναι η κύρια ομάδα που θέλουμε να προστατευτεί. Σε αυτές τις δομές παρατηρήθηκε διασπορά του ιού για αρκετές εβδομάδες. Δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των δομών βάσει του πρωτοκόλλου, ενώ μοιράστηκε και προστατευτικό υλικό».

«Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορούν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό, συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας» συμπλήρωσε.

Ο Καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κλείνοντας ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή και την πειθαρχία που έχουν επιδείξει απέναντι στα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας και τις συστάσεις των επιστημόνων, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού.

Πηγή :parapolitika.gr


Σχετικά άρθρα

Back to top button