ΣΩΜΑ

Τσιόδρας: Τι συνέστησε σε όσους έχουν εποχικές αλλεργίες

Όσοι έχουν αλλεργίες έχουν έντονο φτάρνισμα και κόκκινα μάτια, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας ως τη βασικότερη διαφορά σχετικά με τα συμπτώματα των αλλεργιών και τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Ο Καθηγητής είπε ότι οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται σε συνεννόηση με τον γιατρό τους και να συνεχίζουν την αγωγή τους. Αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε κάποιον περαιτέρω έλεγχο, αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με τον γιατρό.

Ποια είναι τα συμπτώματα της Αλλεργίας

Η αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μία ξένη ουσία, γεγονός που συνοδεύεται από μία σειρά από συμπτώματα. Οι ουσίες αυτές συνήθως δεν είναι επιβλαβείς και ονομάζονται αλλεργιογόνα. Τέτοια αλλεργιογόνα μπορεί να είναι η γύρη, η σκόνη, το τρίχωμα των ζώων, διάφορες τροφές κτλ.

Φυσιολογικά ο ανθρώπινος οργανισμός προσαρμόζεται στο περιβάλλον. Έτσι για παράδειγμα όταν έρθει σε επαφή με τη γύρη, αντιλαμβάνεται ότι είναι αβλαβής και δεν αντιδρά. Αντίθετα, σε άτομα με αλλεργία, η επαφή αυτή μεταφράζεται ως εξωτερική ‘εισβολή’ κάποιας επικίνδυνης ουσίας με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να της επιτίθεται. Συνήθως, οι κλινικές εκδηλώσεις μίας αλλεργικής ρινίτιδας είναι οι παρακάτω:

Ρινική καταρροή (συνάχι) – Συνήθως οι βλέννες είναι διαυγείς και λεπτόρρευστες
Φτάρνισμα
Φαγούρα στη μύτη
Ερεθισμός στα μάτια – Τα μάτια είναι κόκκινα, φαγουρίζουν, πρήζονται και δακρύζουν
Ήπιος ερεθισμός σαν γαργαλητό στο λαιμό
Ο πυρετός είναι εξαιρετικά σπάνιος σε περιπτώσεις αλλεργίας.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Οι πιο χαρακτηριστικές διαφορές μεταξύ της λοίμωξης από κορονοϊό-2019 (SARS-CoV-2) και εποχιακής αλλεργίας είναι οι ακόλουθες:

Ο COVID-19 πολύ συχνά συνδυάζεται με πυρετό ενώ η εποχιακή αλλεργία σχεδόν ποτέ.

Οι ασθενείς με εποχιακή αλλεργία συνήθως αισθάνονται κάποιο βαθμό φαγούρας ενώ εκείνοι με COVID-19 όχι.

Στην εποχιακή αλλεργία πολύ συχνά εμφανίζονται παροξυσμοί φταρνίσματος κατά τους οποίους ο ασθενής δεν μπορεί να σταματήσει.

Στον COVID-19 το φτάρνισμα είναι πιο ήπιο και τα γενικότερα συμπτώματα από τη μύτη πιο περιορισμένα.

Η αλλεργία εμφανίζει πολύ συχνά εποχιακή κατανομή καθώς εξαρτάται από τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα κάθε περίοδο του έτους.

Έτσι, αν τα συμπτώματα που εμφανίζετε αυτή τη στιγμή είναι παρόμοια με αυτά που εμφανίζετε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι πολύ πιθανό να οφείλονται σε αλλεργία και όχι σε λοίμωξη από κορονοϊό-2019 (SARS-CoV-2).


Σχετικά άρθρα

Back to top button