ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τζαμί γίνεται viral καθώς μοιάζει με το PlayStation 5

Η ανθρωπιστική οργάνωση, με έδρα την Παλαιστίνη, «Aman Palestin» κάλεσε τον πολιτικό και επαγγελματία αρχιτέκτονα Ridwan Kamil από την Ινδονησία να σχεδιάσει ένα τζαμί στη χώρα μετά από την καταστροφή πολλών τζαμιών στη Γάζα ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Ο Ridwan ήταν αρχιτέκτονας πριν γίνει δήμαρχος της Ινδονησίας στην πόλη Bandung το 2013. Έχει την ειδικότητα να σχεδιάζει τζαμιά και συμφώνησε να αναλάβει το έργο με κόστος 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν αποκαλύφθηκε στο τελικό σχέδιο το τζαμί Sheikh Ajlin στο κοινό, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούσαν παρά να δουν ομοιότητες με την κονσόλα παιχνιδιών της Sony, PlayStation 5.Το τζαμί διαθέτει τρία διαφορετικά γεωμετρικά σχέδια, τα οποία συμβόλιζαν τις αξίες του Ισλάμ, είπε ο αρχιτέκτονας. Οι χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, ανέφεραν ότι οι τρεις δομές έμοιαζαν με τρεις μονάδες PS5 που ευθυγραμμίζονταν κάθετα δίπλα-δίπλα και μάλιστα το έμοιαζαν με «Σταθμός Προσευχής» (Pray Station).

Η κατασκευή του τζαμιού θα διαρκέσει περίπου 14 μήνες για να ολοκληρωθεί.


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button