Unicef: Kτίρια σε όλο τον κόσμο φωτίστηκαν μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Eμβληματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με την κυανή απόχρωση της Unicef για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Στην Ελλάδα, επιλέχθηκαν φέτος οι ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της UNICEF Greece, τo οποίo αποδέχθηκε το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου,- ως μοναδικός φορέας των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του.

Στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη ο Δήμος Αθηναίων με το υδροκινητικό γλυπτό Πεντάκυκλο σε συνομιλία με το νέο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης με τις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού με τις Ομπρέλες στην κεντρική είσοδό του.

Στη δράση συμμετείχε, επίσης, το γλυπτό Ομπρέλες που βρίσκεται στο ιστορικό ξενοδοχείο Al Alamein Hotel στην Αίγυπτο και ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο της EMAAR Misr των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με το κυανό χρώμα φωτίστηκε και η γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης στο Ρίο-Αντίρριο ενώ από τα κτίρια που ξεχώρισαν ήταν ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και η αρχαίο πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -