ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Valeriano Fatica: Ο καλλιτέχνης που φτιάχνει γλυπτά από φαγητό!

O Ιταλός καλλιτέχνης Valeriano Fatica εμπνέεται από καθημερινή ζωή και δημιουργεί εντυπωσιακά γλυπτά από φαγητό!

Σίγουρα κανένας από εμάς δεν είχε φανταστεί πως κάποια από τα πιο απλά φαγητά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε έργα τέχνης. Κάπως έτσι, ο Fatica μας έκανε να δούμε για πρώτη φορά το φαγητό με άλλο μάτι και συγκεκριμένα ως μέσο για δημιουργία.

Ο καλλιτέχνης ξοδεύει ώρες παίζοντας με φαγητό και χρησιμοποιώντας τη φαντασία του για να μεταμορφώσει φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά ακόμα και μικροσκοπικούς κόκκους καφέ σε απίστευτα λεπτομερή γλυπτά. Περιττό να πούμε ότι δεν υπάρχει υλικό που ο Fatica δεν μπορεί να μεταχειριστεί για τη γλυπτική του.

Ο καλλιτέχνης έχει αναφέρει πως τα αγαπημένα του υλικά είναι το καρπούζι γιατί είναι το πιο δύσκολο φρούτο που έχει χαράξει, το τυρί γιατί τρώει τα μέρη που απομένουν και ο καφές γιατί είναι ένα υλικό που δεν χαλάει και μπορεί να κρατήσει το γλυπτό αναλλοίωτο για πάντα -κάτι πολύ σημαντικό ειδικά όταν θέλει να πουλήσει κάτι.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του. Μπορείτε να δείτε περισσότερες και στο προφίλ του στο Instagram.

Φωτογραφία: Valeriano Fatica
Φωτογραφία: Valeriano Fatica
Φωτογραφία: Valeriano Fatica
Φωτογραφία: Valeriano Fatica

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button