ΜΟΥΣΙΚΗ

Βαρκελώνη: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία με 5000 άτομα

Στη Βαρκελώνη το Σάββατο, 27 Μαρτίου 5000 άτομα παρακολούθησαν μια ροκ συναυλία, αφού έκαναν την ίδια μέρα τεστ αντιγόνου για Covid-19, ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά του τεστ αντιγόνου στην πρόληψη της πανδημίας σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η παράσταση του ισπανικού ροκ συγκροτήματος Love of Lesbian είχε την ειδική άδεια των ισπανικών υγειονομικών αρχών. Άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από την COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες κλήθηκαν να μην εγγραφούν.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Η τιμή που κυμαίνονταν από 23-28 ευρώ (27-33 $), περιλάμβανε και το κόστος της δοκιμής και την υψηλής ποιότητας μάσκα προσώπου που ήταν υποχρεωτική.

Η συναυλία υποστηρίχθηκε από τοπικές αρχές και από ειδικούς του Ιδρύματος The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης, το οποίο διοργάνωσε επίσης μια μελέτη περίπτωσης γύρω από μια μικρότερη συναυλία 500 ατόμων τον Δεκέμβριο. Είπαν ότι τα αποτελέσματα αυτής της προκαταρκτικής μελέτης περίπτωσης έδειξαν ότι ο προ-έλεγχος με δοκιμές αντιγόνων και η χρήση μάσκας προσώπου πέτυχαν στην πρόληψη λοιμώξεων μέσα στη συναυλία, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
«Αυτό είναι ένα άλλο μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της διοργάνωσης συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Dr. Boris Revollo, ο ιολόγος που συμμετέχει στο σχεδιασμό των πρωτοκόλλων υγείας.

Πάντως το κοινό ήταν 10 φορές μεγαλύτερο από το πείραμα του Δεκεμβρίου και δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου που ν έξω από την αίθουσα συναυλιών. Αντ ‘αυτού, οι συμμετέχοντες της συναυλίας συμφώνησαν ότι θα ενημερώσουν την ομάδα του Revollo εάν παρουσιάσουν συμπτώματα κορονοϊού μετά τη συναυλία. Με αυτές τις πληροφορίες, η ομάδα του Revollo θα μπορέσει να κάνει μια ανάλυση των ποσοστών μόλυνσης μεταξύ των 5.000 συναυλιών σε σύγκριση με εκείνη του γενικού πληθυσμού για να δει αν υπάρχουν διαφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μετάδοση στη συναυλία.

«Είμαι χαρούμενη. Ανυπομονώ να πάω στη συναυλία σήμερα το απόγευμα. Γνωρίζοντας ότι η δοκιμή μου βγήκε αρνητική, δεν θα υπάρξουν προβλήματα», δήλωσε μια φαν του συγκροτήματος.


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button