ΠΡΟΣΩΠΑ

Βίλλυ Ροδοπούλου: Η γιατρός που μπήκε στην «Guardian» μιλώντας για την Ελλάδα

Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και η δουλειά της είναι γνωστή σε όλους! Η Βίλλυ Ροδοπούλου δεν είναι μόνο μια επιτυχημένη πλαστικός χειρουργός που περνά αμέτρητες ώρες στο Kosmesis (Κέντρο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής) αλλά και μια γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα και πολύ θετική αύρα που έλκει όσους  τη γνωρίζουν.

Η αγάπη της για την Ελλάδα μεγάλη καθώς της αρέσει να «ξετρυπώνει» μη κοσμικούς χώρους και αφού χαλαρώσει σε αυτούς, να τους περιγράφει στους φίλους της γεμάτη από εμπειρίες. Η μεγάλη εφημερίδα των Βρετανών, επέλεξε την γνωστή Ελληνίδα  για να συμμετέχει σε ένα ρεπορτάζ που αφορά τόπους όμορφους για χαλάρωση.

Η ίδια γράφει «Όταν με πήραν τηλέφωνο από την Guardian, μια εκ των κορυφαίων βρετανικών εφημερίδων και με ρώτησαν αν ήθελα να συμμετέχω σε ένα ρεπορτάζ για λογαριασμό τους, απάντησα φυσικά ναι.

Ωστόσο ο δημοσιογράφος της εφημερίδας με αιφνιδίασε με την ερώτηση του: -«Κυρία Ροδοπούλου, είστε γνωστή πλαστικός χειρουργός στη χώρα σας αλλά και εδώ στην Αγγλία. Οι αναγνώστες μας θα ήθελαν να μάθουν ποιο μέρος της χώρας σας προτιμάτε για χαλάρωση και πνευματική ξεκούραση μακριά από την πολυάσχολη και αγχωτική ζωή στην Αθήνα. Θα ήθελα βέβαια να μου πείτε ένα μέρος που να μην είναι από τα γνωστά σε όλο τον κόσμο όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη.» -«Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο χρόνο, του είπα, γιατί η χώρα μου έχει απίστευτα πολλά και ωραία μέρη που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.» Τα τελευταία 12 χρόνια που βρίσκομαι πλέον μόνιμα στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να επισκεφθούμε οικογενειακώς πολλά ορεινά μέρη, όλα πανέμορφα! Και όμως, από όλα αυτά το όρος Οίτη νομίζω συνδυάζει μοναδικά πράγματα.

Υπέροχη διαμονή στο χωριό Παύλιανη, απίστευτα γραφική πεζοπορία 8 χλμ στην όχθη ενός ποταμού ανάμεσα σε ψηλά πανέμορφα δέντρα, άπειρα κελαηδίσματα πουλιών και τον λατρεμένο ήχο του νερού που κυλά ασταμάτητα και με γαληνεύει, βρίσκεται και σε υποδέχεται και η αρχαία κληρονομιά! Είτε πεζοπορώντας, είτε με off road οδήγηση φτάνεις σε μία κορφή. Εκτός όμως από την μαγευτική θέα, βρίσκεσαι ακριβώς στο σημείο που Ηρακλής, σύμφωνα με την καταπληκτική μας μυθολογία, έδωσε τα όπλα του στον Φιλοκτήτη και αυτός με τη σειρά του άναψε την πυρά για να κάψει το πονεμένο σώμα του ήρωα. Και την ώρα που ο Ηρακλής καιγόταν, ο Δίας εμφανίστηκε, άρπαξε τον γιο του από τη φωτιά και τον εγκατέστησε ως ισόθεο στον Όλυμπο. Σ’ αυτό το μέρος, ανάμεσα στα απομεινάρια του αρχαίου ναού, πραγματικά αισθάνομαι και εγώ σχεδόν «ισόθεη» λόγω της υψηλής ψυχικής και πνευματικής ανάτασης και ηρεμίας που μου προσφέρει αυτή η σύνδεση με την μητέρα- φύση και το συλλογικό ασυνείδητο των προγόνων μας»

Βίλλυ Ροδοπούλου

 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button