ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Voucher 200€ για tablet και laptop: Διευρύνονται οι δικαιούχοι

Τη διεύρυνση των κατηγοριών των δικαιούχων του voucher 200 ευρώ για την αγορά tablet και laptop ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου, ο οποίος θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες που είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ στις Β’ και Γ’ εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.000 έως 15.000 ευρώ) και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα ή έχουν εξαρτώμενο τέκνο με αναπηρία.

Οι δικαιούχοι, όπως και στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» θα λάβουν voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Από τις 5 Απριλίου, όταν άνοιξε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος, έως σήμερα εκδόθηκαν 435.484 επιταγές 264.592 δικαιούχων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, που σημειώνει ότι ο τρίτος κύκλος απευθύνεται στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κατά προτεραιότητα.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button