ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΠΑΙΔΙ

Βραβείο στο ΓΕΛ Αμφίκλειας από το Χαμόγελο του Παιδιού για τη δράση: Ζήσε σαν τυφλός

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αμφίκλειας βραβεύτηκαν από το Χαμόγελο του Παιδιού για τη δράση: Ζήσε σαν τυφλός! Ένα βραβείο από παιδιά, για παιδιά!!!

Τα 4α μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards» πραγματοποιήθηκαν την Tετάρτη 24 Ιουνίου 2020 με τη συνδιοργάνωση του YouSmile και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά για τέταρτη χρονιά τα καθιερωμένα πλέον YouSmile Awards, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και κεντρικό μήνυμα: Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Ας τα εμπιστευτούμε!

ΓΕΛ Αμφίκλειας

Οι φετινοί νικητές, ανάμεσά τους και οι μαθητές του ΓΕΛ Αμφίκλειας, αναδείχθηκαν μέσα από τις υποψηφιότητες που κατέθεσαν 6.500 μαθητές και μαθήτριες από συνολικά 92 σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά.

Οι 9 νικητές προέκυψαν μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες και έλαβαν το Βραβείο YouSmile, ωστόσο όλα τα παιδιά που κατέθεσαν υποψηφιότητα έλαβαν τιμητικούς επαίνους.

Βραβεύτηκαν παιδιά και μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, των οποίων οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά και ενήλικες.

Μεταξύ αυτών, βραβεύτηκαν και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας, οι οποίοι πρόσφατα – στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»-  έζησαν για λίγη ώρα όπως ένας τυφλός μαθητής, δένοντας τα μάτια τους με μαντήλια και κάνοντας μάθημα και διάλειμμα σε αυτή την κατάσταση για δύο σχολικές ώρες και το διάλειμμα.

«Με ιδιαίτερη χαρά παραλαμβάνουμε βραβείο στο πλαίσιο της απονομής των 4ων YouSmile Awards από το Χαμόγελο του Παιδιού για τις δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών μας κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας. Αυτό το βραβείο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας γιατί η ανάδειξη των νικητών γίνεται μετά από ψηφοφορία των μαθητών – εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Είναι ένα βραβείο από παιδιά, για παιδιά.

Βλέποντας τι έχει καταφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού οδηγούμενο από την ιδέα του μικρού Ανδρέα, ξέρουμε ότι, αν αφήσουμε να μας οδηγήσουν τα παιδιά, ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος», ανέφεραν σχετικά, σε κοινή τους δήλωση, οι συντονίστριες των δράσεων ευαισθητοποίησης, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αμφίκλειας, Παρασκευή Ρήγα, και η καθηγήτρια, Χριστίνα Λάιου.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τη βράβευση του ΓΕΛ Αμφίκλειας με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, πώς εμπνεύστηκαν αυτήν την ιδέα και που αφιερώνουν τα παιδιά το βραβείο:

 

Δείτε ακόμη:

«Ζήσε σαν τυφλός μαθητής» Μαθητές έδεσαν τα μάτια τους με μαντήλια και έκαναν μάθημα

μαθητές


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button