ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Βραζιλία: Ο Χριστός Λυτρωτής φωτίστηκε για την ισότητα στα εμβόλια

Το πιο διάσημο άγαλμα του Ιησού Χριστού στον κόσμο φωτίστηκε για την προώθηση της ισότητας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Το μήνυμα «Τα εμβόλια σώζουν, ισότητα για τα εμβόλια» άναψε το Σάββατο στο άγαλμα των 30 μέτρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, από την Unidos Pela Vacina (Ενωμένοι για τα Εμβόλια), σε συνεργασία με το Cristo Redentor Sanctuary και το διαφημιστικό πρακτορείο Ogilvy Brazil.

Τον Ιανουάριο, δύο εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στους πρόποδες του αγάλματος, ένδειξη για την έναρξη του εμβολιασμού στη Βραζιλία.

Έκτοτε, το 17% των κατοίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 8% έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Η χώρα κατατάσσεται 30η στον κόσμο με βάση τις πρώτες δόσεις εμβολίων και πολύ πίσω από το 59% του  Ισραήλ και το 47% των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters. Τον Μάιο του 2020, το άγαλμα φωτίστηκε ως έκκληση προς τον κόσμο να φορά μάσκες για να επιβραδύνει την διασπορά της πανδημίας.

Η Βραζιλία καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων, με πάνω από 435.000 ζωές να έχουν χαθεί.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button