ΕΙΚΑΣΤΙΚΑΠΑΙΔΙ

Βρετανία: Τα ποιητικά λόγια ενός αυτιστικού αγοριού γίνονται έργα τέχνης

Τα ποιητικά λόγια ενός νεαρού αυτιστικού αγοριού για το lockdown μετατρέπονται σε έργα τέχνης.

Σύμφωνα με ένα σύντομο βίντεο που αφιέρωσε το BBC για την ιστορία του μικρού Woody, ενός 8χρονου παιδιού στο Λονδίνου, τα λόγια του για την πανδημία μετατρέπονται σε illustrations από τον πατέρα του, που είναι γραφίστας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι γονείς του Woody συνειδητοποίησαν ότι «συχνά έλεγε μικρές, αλλά ουσιαστικές φράσεις που ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπες». Για παράδειγμα, ο πατέρας του θυμάται όταν ο Woody «γύρισε και είπε: Αυτό δεν μοιάζει ποτέ με lockdown όταν είμαι μαζί σας».

Μιλώντας για την δημιουργικότητα του γιού της, η μητέρα του δήλωσε: «Είναι ο τρόπος του να βγάζει προς τα έξω τον φόβο και την ανησυχία που νιώθει, με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει».

Ο Woody διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν 3 ετών. Ο αυτισμός αναφέρεται σε μία ευρεία γκάμα παθήσεων, που χαρακτηρίζονται από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκείνοι στην επικοινωνία και σε κοινωνικές δεξιότητες.Στο βίντεο του BBC βλέπουμε μερικές από τις όμορφες σκέψεις του Woody, όπως «Γιατί ο Covid έπρεπε να διαλέξει αυτό τον πλανήτη» και «Δεν θέλω η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα. Θέλω να επιστρέψει σε κάτι καλύτερο».

Όταν ερωτήθηκε τι πιστεύει για την «κατάσταση με τον Covid», ο Woody απάντησε: «Είναι κάπως κακά και κάπως καλά, ταυτόχρονα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσουμε σύντομα».

Οι φράσεις του μικρού αγοριού, τις οποίες αποκαλούν «Wood-isms», μετατράπηκαν σε κάρτες και αφίσες, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ και μέρος των εσόδων από τα έργα τέχνης του θα δοθεί στο Ambitious About Autism, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για νεαρούς ανθρώπους με αυτισμό.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button