Βρέθηκε και δεύτερη σπάνια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση μίας καμηλοπάρδαλης χωρίς κηλίδες σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό μία ακόμα, αυτή τη φορά όμως στην άγρια φύση.

Η μικρή καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες εντοπίστηκε στο Mount Etjo Safari Lodge, ένα ιδιωτικό καταφύγιο θηραμάτων στην κεντρική Ναμίμπια. Ο ξεναγός Eckart Demasius είδε και φωτογράφισε την εξαιρετικά σπάνια καμηλοπάρδαλη κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι σε μια έκταση περίπου 90.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με το Ίδρυμα Διατήρησης Καμηλοπάρδαλης.

Η Sara Ferguson, κτηνίατρος άγριας ζωής και συντονίστρια υγείας στο ίδρυμα, είπε ότι οι δύο πρόσφατες περιπτώσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία σύμπτωση και επέμεινε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποδηλώνουν ότι αυτός ο χρωματισμός εμφανίζεται πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν.

Αυτό το εύρημα είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα «του παράξενου τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος», είπε και πρόσθεσε πως «είναι τόσο έκπληκτη και ευχαριστημένη που υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουμε και να ανακαλύψουμε για την καμηλοπάρδαλη».

Γενετική ανωμαλία η καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες;

Η καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες, που γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο Brights στο Limestone του Τενεσί, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι πήρε πρόσφατα το όνομα Kipekee, που σημαίνει «μοναδική» στα Σουαχίλι.

Η τελευταία φορά που είχε εντοπιστεί καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες ήταν σε ζωολογικό κήπο του Τόκιο το 1972. Οι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένης της Ferguson, πιστεύουν ότι ο χρωματισμός αυτός είναι πιθανό να οφείλεται σε μία ή περισσότερες γενετικές μεταλλάξεις που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Ορισμένες πτυχές από τις κηλίδες κληρονομούνται από τη μητέρα στο μωρό, σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 στο περιοδικό PeerJ, και οι μεγαλύτερες, πιο στρογγυλές κηλίδες φαίνεται να συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης για τις νεότερες καμηλοπαρδάλεις. Ωστόσο, οι λόγοι που συμβαίνει αυτό παραμένουν ασαφείς.

«Είναι αδύνατο να πούμε τι σημαίνει αυτή η γενετική ανωμαλία για την υγεία του ζώου», όπως λέει, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η διαφορά στο χρώμα θέτει το ζώο σε μειονεκτική θέση.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -