ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Wall Street: To “Fearless Girl” περιβάλλεται με θραύσματα γυαλιού

Tο άγαλμα Fearless Girl (Άφοβο Κορίτσι), το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Charging Bull της Wall Street περιβάλλεται πλέον από ένα “σπασμένο γυάλινο ταβάνι“.

Για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, η εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών State Street Global Advisors, η οποία ήταν πίσω από την καμπάνια μάρκετινγκ της αρχικής εγκατάστασης του αγάλματος, περιέβαλε αυτή τη φορά το “Άφοβο Κορίτσι” με θραύσματα γυαλιού. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία έμμεση απότιση φόρου τιμής στις γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν να σπάσουν το λεγόμενο “glass ceiling” (γυάλινο ταβάνι), κατακτώντας ηγετικές θέσεις και στον τομέα των επιχειρήσεων, αλλά και στην πολιτική. «Εγκαταστήσαμε ένα σπασμένο “γυάλινο ταβάνι” γύρω από το Fearless Girl ως σύμβολο του νέου δρόμου που ανοίγουν κάθε μέρα οι γυναίκες» ανέφερε, σε επιστολή, ο Cyrus Taraporevala, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της State Street Global Advisors. Τόνισε, επίσης, ότι «1.486 εταιρείες τις οποίες είχαμε εντοπίσει να έχουν διοικητικά συμβούλια με αποκλειστικά άνδρες ως μέλη ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας προσθέτοντας τουλάχιστον μία γυναίκα ως διευθυντικό στέλεχος».Την εγκατάσταση, μάλιστα, συνοδεύει μία πινακίδα , στην οποία αναγράφεται:
«Τα θραυσμένα “γυάλινα ταβάνια” του σήμερα είναι οι θεμέλιοι λίθοι του αύριο»
 .

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button