ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου στο Διάστημα

Η κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου στο διάστημα είναι γεγονός!

Οι εργασίες για την κατασκευή του ξενοδοχείου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025 σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC) που το αναπτύσσει ο σταθμός θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2027. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το κόστος κατασκευής αλλά και παραμονής στο ξενοδοχείο.

Ένα ανάλογο project είχε οραματιστεί το 2018 και μια άλλη εταιρεία, η Οrion Span, αλλά η ιδέα της ΟΑC είναι διαφορετική, αφού ο σταθμός Voyager Class, που σχεδιάζει θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα και εκτός από τα δωμάτια του διαστημικού ξενοδοχείου θα διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο μπαρ και σπα.

Ο διαστημικός αυτός σταθμός θα είναι ένας τεράστιος περιστρεφόμενος κύκλος, που θα παράγει επίπεδα βαρύτητας παρόμοια με εκείνα στην επιφάνεια της Σελήνης. Το διαστημικό ξενοδοχείο θα προσφέρει παροχές που παραπέμπουν σε κρουαζιερόπλοιο, ενώ θα διαθέτει και ακάτους προσαρμοσμένες στο εξωτερικό περίβλημα του δακτυλίου, ορισμένες εκ των οποίων θα μπορούσαν να πουληθούν στη NASA ή την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) για διαστημικές έρευνες.O διαστημικός σταθμός θα αποτελείται από μια σειρά δακτυλίων μ’ έναν αριθμό ακάτων συνδεδεμένων στο εξωτερικών τους μέρος. Κάποιες απ’ αυτές τις 24 ακάτους θα διαχειρίζεται το Gateway Foundation και θα χρησιμοποιούνται για τα πληρώματα, τον αέρα, το νερό και την παροχή ενέργειας, ενώ θα περιλαμβάνουν γυμναστήριο, κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ και άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις για άτομα που θα παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στον σταθμό. Οι υπόλοιπες θα νοικιάζονται ή θα πωλούνται σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις.Αν και η OAC δεν αποκάλυψε το κόστος κατασκευής του σταθμού ή της διανυκτέρευσης στο διαστημικό ξενοδοχείο, η ίδια λέει ότι περιορίζεται ολοένα και περισσότερο το κόστος κατασκευής λόγω των επαναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης, όπως το SpaceX Falcon 9, ή το μελλοντικό Starship.

Η ιδέα ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά, κατασκευασμένου γύρω από έναν κεντρικό τροχό ανάγεται στις πρώτες μέρες των διαστημικών ταξιδιών κι ανήκει στον Βέρνερ φον Μπράουν, εκ των αρχιτεκτόνων του προγράμματος Apollo της ΝΑSA, ο οποίος πρότεινε μια τέτοια περιστρεφόμενη κατασκευή που θα παράγει τεχνητή βαρύτητα.Εφόσον υλοποιηθεί το project, τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ανθρώπινο κατασκεύασμα στο διάστημα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button