Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μετά από δύο χρόνια αναστολής λειτουργίας, λόγω της πανδημίας, οι Παιδικές Εξοχές και Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους με ασφάλεια για όλα τα παιδιά της πόλης και ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές.

Η δημοτική αρχή, αξιοποιώντας τον χρόνο κατά τον οποίο οι κατασκηνώσεις παρέμεναν κλειστές λόγω της υγειονομικής κρίσης, προχώρησε σε μπαράζ εργασιών αναβάθμισης των υπηρεσιών, των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων αλλά και των υποδομών τους.

Οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας εκσυγχρονίστηκαν, ώστε να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες των κατασκηνωτών και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ποιότητας και ασφάλειας, ενώ ο εξοπλισμός που εξυπηρετεί τους φιλοξενούμενους ανανεώθηκε πλήρως.

Καινούργια, σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στους χώρους φιλοξενίας, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα δόθηκε στους θαλάμους που θα υποδεχθούν τους κατασκηνωτές, οι οποίοι μάλιστα ενισχύθηκαν με νέο εξοπλισμό.

Ακόμη, οι κατασκηνώσεις απέκτησαν νέα παιδική χαρά, η οποία δημιουργήθηκε με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας και είναι κατάλληλη και απολύτως προσβάσιμη σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες

Επιπλέον, οι τεχνικές υπηρεσίες κατασκεύασαν σκέπαστρα στις πισίνες, προχώρησαν στην πλήρη ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσουν σύγχρονα και ασφαλή υπαίθρια όργανα άθλησης και ψυχαγωγίας.

Τέλος, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Άρης Σταθάκης», που βρίσκεται μέσα στο χώρο των Παιδικών Εξοχών, αναβαθμίστηκε και είναι πλέον πανέτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς κατασκηνωτές προκειμένου να τους μάθει τα μυστικά της ασφάλειας στο δρόμο.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για τα παιδιά, οι παιδικές κατασκηνώσεις παραμένουν ανοιχτές, προκειμένου να φιλοξενήσουν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, αποτελούν μια σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου Αθηναίων, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, η οποία κατά καιρούς και ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν, αξιοποιείται για την φιλοξενία ευπαθών κοινωνικών ομάδων και πληγέντων, όπως προσφύγων, πυρόπληκτων κλπ.

Ψηφιακά και εξ αποστάσεως οι αιτήσεις για εγγραφές στις Παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ανέπτυξαν μια νέα και εύχρηστη εφαρμογή, που επιτρέπει στους μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές να εγγραφούν εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο https://camps.cityofathens.gr. Μπορούν ,επίσης, να προσέρχονται για εγγραφή στη Δημοτική Κοινότητα κατοικίας τους κλείνοντας ραντεβού μέσω της γνωστής εφαρμογής https://rantevou.cityofathens.gr .

Η περίοδος εγγραφής έχει ήδη ξεκινήσει για τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών και για τους συλλόγους ΑμεΑ, ενώ οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας μπορούν να εγγράφονται από 16 Μαΐου 2022 για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανθρώπων τρίτης ηλικίας.

Δείτε αναλυτικά τις κατασκηνωτικές περιόδους στις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ:

-Α’ Περίοδος:

Παιδιά 6-12 ετών: Άφιξη: Δευτέρα 27/06/2022, Αναχώρηση: Δευτέρα 11/07/2022.

-Β΄ Περίοδος:

Παιδιά 6-12 ετών: Άφιξη: Πέμπτη 14/07/2022, Αναχώρηση: Πέμπτη 28/07/2022.

-Γ΄ Περίοδος:

Παιδιά 13-15 ετών: Άφιξη Κυριακή 31/07/2022, Αναχώρηση: Κυριακή 14/08/2022.

Οι Εγγραφές των παιδιών για τις Α΄, Β΄ &Γ’ Περιόδους στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 11/04/2022 έως και Παρασκευή 20/05/2022.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΜΕΑ:

Άφιξη: Τετάρτη 17/08/2022, Αναχώρηση: Τετάρτη 31/08/2022.

Οι σύλλογοι ΑΜΕΑ θα εγγράφονται στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών (στην Αθήνα
-Ηπείρου 70 & Λιοσίων 5ος όροφος- ή στον Άγιο Ανδρέα Αττικής).

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ:

Άφιξη: Παρασκευή 02/09/2022, Αναχώρηση: Δευτέρα 19/09/2022.

Οι εγγραφές των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας θα γίνουν από Δευτέρα 16/05/2022 έως και Παρασκευή 17/06/2022.

Παράταση στις παραπάνω ημερομηνίες εγγραφών θα δίνεται μόνον κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα ανακοινωθεί στο camps.cityofathens.gr και στις επτά (7) Δημοτικές Κοινότητες.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -