Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ξεκίνησαν τη νύχτα οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 10 Αυγούστου σε όλο το μήκος της από το Φαληρικό Δέλτα έως τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής για ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες. Θα εκτελείται τμηματικά, ανά λωρίδα κυκλοφορίας, και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες (21.00΄έως 06.00΄της επομένης), έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Ήδη τέθηκαν από την Τροχαία σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ανοδικό ρεύμα προς Αθήνα από το Φαληρικό Δέλτα.

Σε δύο φάσεις οι εργασίες επί της Λεωφόρου Συγγρού

Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν σε 2 φάσεις.

  • Η πρώτη φάση αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από το Φαληρικό Δέλτα, μέχρι και την Φραντζή (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).
  • Η δεύτερη φάση, από την Φραντζή και μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, αφού προηγηθούν οι σχετικές μελέτες.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί τόσο στο τμήμα ανόδου όσο και στο τμήμα καθόδου, συνολικής επιφάνειας 100.000 m2 και συνολικού μήκους 7 km.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ζήτησε οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τη λιγότερο δυνατή όχληση και ταλαιπωρία των πολίτων, και επισήμανε ότι: «Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση του οδοστρώματος και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εντάσσονται στον στρατηγικό μας στόχο για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό περιβάλλον, για τους πολίτες της Αττικής μας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -