Υπ. Υγείας: Ελπιδοφόρες θεραπείες με χάπια για τον κορωνοϊό

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.
  1. Στις ελπιδοφόρες θεραπείες απέναντι στον κορωνοϊό και με χάπια, από δύο με τρεις εταιρείες, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας.

«Είμαστε σε συνεννόηση και ως ΕΕ αλλά και ξεχωριστά ως Ελλάδα να πάμε σε αυτές τις προμήθειες. Όμως, αξιόπιστα στοιχεία γι’ αυτές τις θεραπείες δεν θα έχουμε πριν την έναρξη του 2022 και άρα είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν οι πολίτες ότι για το επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο, η μοναδική μας θωράκιση, πέρα από τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ερωτηθείς για το πότε ενδέχεται να έρθουν αυτές οι θεραπείες απάντησε πως εξαρτάται από την κάθε εταιρεία αλλά το μικρότερο χρονικό διάστημα είναι Ιανουάριος-Φεβρουάριος. Όμως υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι αυτό μπορεί να φτάσει και επτάμηνο-οκτάμηνο. Είναι χάπια, είναι θεραπείες, που μπορεί να έχει ο πολίτης, αλλά το θέμα είναι να μην φτάσει να νοσήσει και να κινδυνεύσει.

«Πέρυσι δεν υπήρχε το εμβόλιο και είχε γίνει επιλογή το ΕΣΥ να είναι μονοθεματικό. Πλέον έχουμε μοιράσει τις κλίνες, 50% για covid και 50% για non covid. Από τότε που ο καθένας μπορεί αν εμβολιαστεί δεν έχουμε επιλογή να κάνουμε το ΕΣΥ μονοθεματικό. Δικαίωμα στο ΕΣΥ έχουν για να εγχειριστούν και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν άλλες νόσους. Θωρακίζουμε το σύστημα υγείας, αλλά δεν πρόκειται άνθρωποι που νοσούν από άλλες αιτίες να μην έχουν πρόσβαση στο σύστημα για να υπάρξουν κενές κλίνες ΜΕΘ».

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για την προσπάθεια που γίνεται να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας που δεν έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο, ειδικά οι άνω των 60 ετών. Όπως επισήμανε, είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα, καθώς το 87%-90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Για να μπορούμε να μιλάμε για ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού θα έπρεπε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να φτάσει το 70% και του ενήλικου πληθυσμού το 80%.

Αναφορικά με την τρίτη δόση, ανέφερε ότι εξαρτάται από την ηλικία αλλά και τη συμπλήρωση του εξαμήνου, καθώς μπορεί κάποιος άνω των 60 ετών να μην εμβολιάστηκε τον Φεβρουάριο, αλλά τον Ιούνιο, και να μην μπορεί αυτό το διάστημα να λάβει την αναμνηστική δόση.

«Δεν εξετάζεται ενδεχόμενο να μην γίνει καμία από τις κοινωνικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και οι παρελάσεις». 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -