Υπογραφή Συνεργασίας Μεταξύ Πάρκου Καινοτομίας JOIST και Adani University

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Πάρκου Καινοτομίας JOIST και του Πανεπιστημίου Adani της Ινδίας, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών και Αρμόδιου για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Ινδία που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιχειρηματική αποστολή περιλαμβάνει τρεις στάσεις με πολλές προγραμματισμένες business-to-business συναντήσεις στην ασιατική χώρα, το Νέο Δελχί, τη Βομβάη και το Μπαγκαλόρ, στοχεύοντας στην ανάπτυξηδιαύλων επιχειρηματικής συμπόρευσης για τις δύο χώρες και τη θεμελίωση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων.

Το JOIST συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης με τον Ιδρυτή και CEO του, Τάσο Βασιλειάδη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας

Το μνημόνιο συνεργασίας είναι ένα νέο σημείο αναφοράς στη συνεργασία μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας και της Ινδίας, με στόχο την ανταλλαγή γνώσης, την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και των ηγετικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τον 21ο αιώνα. Η συνεργασία του JOISTκαι του Πανεπιστημίου Adani συμβάλλει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που αγκαλιάζει τις πολυπολιτισμικές προοπτικές και προετοιμάζει τη νέα γενιά να αδράξει ευκαιρίες και να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον.υπογραφή συνεργασίας JOIST Adani UniversityΠιο συγκεκριμένα, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST σε συνεργασία με τη Variman Global Enterprise Ltd., ίδρυσαν το VJOIST, μια κοινή πρωτοβουλία καινοτομίας. Η Variman είναι μια ηγέτιδα εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο BSE, η οποία δραστηριοποιείται στηνIT Hardware αγορά, εστιάζοντας στην προσφορά προστιθέμενης αξίας στους φοιτητές και τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες.

Το VJOIST προχώρησε στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Adani, ένα από τα πιο δημοφιλή ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ινδίας. Με όραμα να εκπαιδεύσει και να ενδυναμώσει τους νέους, να ενθαρρύνει τη μετασχηματιστική έρευνα που επικεντρώνεται σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου και να συμβάλλει στην παγκόσμια βιωσιμότητα μέσω της αριστείας σε όλα τα επίπεδα, το Adaniπροσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο Adani ιδρύθηκε από τον Όμιλο Adani που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της Ινδίας στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών κοινής ωφέλειας. Ο Όμιλος ανήκει στον επιχειρηματία Gautam Adani, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Το JOIST αποτελεί το μοναδικό Πάρκο Καινοτομίας στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο του είδους του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από το 2022, αναπτύσσει ένα phygital οικοσύστημα που προωθεί την καινοτομία και ενισχύει τη μεταφορά γνώσης, μέσω ενός ισχυρού δικτύου στην Ευρώπη. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, στη Λάρισα. Εντός των εγκαταστάσεων του που ξεπερνούν τα 1.800 τ.μ., προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και χώρων για εκπαίδευση, δικτύωση, εργασία και συνεργασία, δημιουργία, εκδηλώσεις και ανάπτυξη, το οποίο βασίζεται στη χρήση νέων τεχνολογιών. Ενισχύει τη διανομή και τη διαχείριση της γνώσης, τονώνει το επιχειρηματικό πνεύμα, πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων και δημιουργεί δίκτυα συνεργασίας.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά εγχειρήματα για την τοπική κοινότητα, την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη ευρωπαϊκή πραγματικότητα καθώς ανταποκρίνεται στο επείγον κάλεσμα για υιοθέτηση καινοτομίας και επιτάχυνση της ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και διευκολύνοντας την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ήδη από την άνοιξη του 2023, διοικητικά στελέχη του JOIST είχαν επισκεφτεί την Ινδία και είχαν αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες για την προώθηση των υπηρεσιών του οργανισμού και την ανάπτυξη του εκτός συνόρων, παραμένοντας πιστοί στην δέσμευση τους για την προώθηση διεθνών σχέσεων που προωθούν την καινοτομία και την ανάπτυξη. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, το Πάρκο Καινοτομίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ινδική εταιρεία K&R Rail Engineering Limited. Στη συνέχεια, το JOIST συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρώτου προγράμματος πρακτικής άσκησης επαγγελματιών αγροτών από την Ινδία στην Ελλάδα, μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον διεθνή όμιλο SALAS International Group s.a., στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Η αξία του Πάρκου Καινοτομίας JOIST ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας και αποτελεί παράδειγμα του πώς η επένδυση στην καινοτομία μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία και ευμάρεια.

Τα Επόμενα Βήματα

Η συνεργασία του Πάρκου Καινοτομίας JOISTκαι του Πανεπιστημίου Adani αναμένεται να διανθίσει μέσα στο 2024, επενδύοντας συστηματικά στην εξωστρέφεια, την παραγωγή και την ανταλλαγή καινοτομίας, θέτοντας τη βάση για την ανάπτυξη χώρων καινοτομίας σε ολόκληρη την Ινδία αλλά και συνδράμοντας ταυτόχρονα στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Η επιχειρηματική αποστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Ινδία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, πετυχαίνοντας τους πολυεπίπεδους στόχους της.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -