Friday, 18 April 2025

Ζευγάρι Ελλήνων τρελαίνει τους Νεοζηλανδούς με ελληνικό street food

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ουρές σχηματίζουν οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας για να απολαύσουν την ελληνική κουζίνα και συγκεκριμένα ένα σουβλάκι ή έναν «γύρο από όλα», έξω από τα φορτηγά που μετέτρεψε ζευγάρι Ελλήνων, σε ταχυφαγεία – Greek Food Trucks.

Η Σοφία Κασουλίδη, εργαζόταν στον χώρο της μόδας όσο ζούσε στη Σαντορίνη, όταν επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία, όπου γεννήθηκε από Έλληνες γονείς, αποφάσισε μαζί με τον σύζυγός τη Γιώργο Αποστολάκη, να «συστήσουν» στη μακρινή Νέα Ζηλανδία τα πιο δημοφιλή εδέσματα του greek street food.

Πώς τους ήρθε η ιδέα για ελληνική κουζίνα στη Νέα Ζηλανδία

«Όταν επέστρεψα στη Νέα Ζηλανδία από τη Σαντορίνη συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένας που να φτιάχνει ”Yeeros” (γύρο)», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σοφία Κασουλίδη και εξηγεί πως, «στην Ελλάδα είδα πόσο δημοφιλή ήταν τα συγκεκριμένα φαγητά. Δεν υπήρχε τουρίστας που να μην απολάμβανε τον γύρο και το σουβλάκι. Έτσι έπεισα τον φίλο μου τότε, σήμερα σύζυγο μου, να ανοίξει ένα φορτηγό με greek street food. Ξεκινήσαμε με ένα φορτηγό και αρχίσαμε να παρασκευάζουμε και να πουλάμε yeeros, τον ελληνικό γύρο, με κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και πατάτες. Τρελάθηκαν όλοι! Σχημάτιζαν ουρές για να απολαύσουν την ελληνική κουζίνα. Τώρα, έχουμε δύο φορτηγά και πουλάμε και τον δικό μας μουσακά Greek Street Food, σε σούπερ μάρκετ».

«Η ζωή στη Νέα Ζηλανδία είναι υπέροχη. Είναι ένα εξαιρετικά πολυπολιτισμικό μέρος με πάρα πολλές διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες. Ο κόσμος είναι ανοιχτός στις νέες γεύσεις. Σε αυτό οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία που έχουν τα greek food Trucks (ελληνικά φορτηγά ταχυφαγεία)», υπογραμμίζει η Ελληνίδα επιχειρηματίας και σημειώνει πως όταν επέλεξε να επιστρέψει από τη Σαντορίνη στη Νέα Ζηλανδία, ξεκίνησε να επιχειρεί με τον φίλο της και άλλαξε η ζωή της. Άλλωστε και οι δύο γνώριζαν την ελληνική κουζίνα, καθώς μεγάλωσαν παραδοσιακά με τους Έλληνες γονείς τους.

«Με τον Γιώργο παντρευτήκαμε στην Αθήνα πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Ασχολούμαστε πολύ ενεργά με την επιχείρηση μας. Κάνουμε catering, καλύπτουμε γάμους, πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις. Έχουμε κάνει τα Food Trucks πολύ δημοφιλή! Πηγαίνουμε επίσης σε συναυλίες, φεστιβάλ και πανηγύρια! Η επιχείρησή μας είναι 11 ετών, χιλιάδες κόσμου που ζει εδώ, έχει μάθει να τρώει ελληνικά και εξακολουθούμε να είμαστε πολύ επιτυχημένοι στον χώρο της εστίασης», σημειώνει.

Με πολύ μεράκι, το ζευγάρι Ελλήνων καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα. Εμπλουτίζουν την κουζίνα και τα προϊόντα τους και συνεχώς εκπλήσσουν ευχάριστα με τις γεύσεις τους και το ελληνικό ταπεραμέντο. «Ο Γιώργος φτιάχνει κάθε πρωί μπακλαβά και σπανακόπιτα. Έχουμε μια εμπορική κουζίνα όπου παρασκευάζουμε και ετοιμάζουμε το φαγητό μας εκεί. Τα επώνυμά μας πιάτα περιλαμβάνουν ποικιλία από κρεατικά και χορτοφαγικά σουβλάκια, μπιφτέκια, σαλάτες και ελληνικά γλυκά».

Μπορεί οι περισσότεροι να επιλέγουν τον γύρο, ωστόσο το ελληνικό μενού τους, συνεχώς διευρύνεται και περικλείει τις ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις όπως για παράδειγμα το σουβλάκι ‘Αφροδίτη» με χαλούμι και μπέικον, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, παντζάρι και σάλτσα τζατζίκι σε ζεστή πίτα. Το μικτό σουβλάκι με ψητά κομμάτια αρνιού και κοτόπουλου, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, πατατάκια και σάλτσα τζατζίκι σε πίτα. Ελληνικές σαλάτες με κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά, χορτοφαγικό σουβλάκι με ψητό χαλούμι, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, παντζάρι & σάλτσα τζατζίκι σε ζεστή πίτα γι’ αυτούς που δεν τρώνε κρέας και για επιδόρπιο τραγανό μπακλαβά από τα χεράκια του Γιώργου.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!