Ζωγράφος θέλησε να δείξει πώς βλέπουν οι μύωπες χωρίς τα γυαλιά τους

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο ζωγράφος Philip Barlow, δημιούργησε μια σειρά έργων τέχνης απεικονίζοντας πλήρως πώς βλέπει τον κόσμο ένας άνθρωπος με κακή όραση χωρίς τα γυαλιά του.

Η δουλειά του Philip έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Οι πίνακες που δημιουργεί έχουν μια αισθητική που ονομάζεται «bokeh», για την οποία θα έλεγε κανείς πως μοιάζει με μια φωτογραφία που δεν έχει εστίαση. Ή ακόμα καλύτερα, όπως βλέπουν μέσα απ’ τα μάτια τους όσοι έχουν μυωπία ή αστιγματισμό.O καλλιτέχνης από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής μιλώντας στο Insider για τους πίνακές του, είπε πως πρώτα τραβάει φωτογραφίες με την κάμερά του και στη συνέχεια ζωγραφίζει τα αντικείμενα με το δικό του προσωπικό στυλ.

*

Η έκθεση που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, έχει την ονομασία «Still Motion II». Το γεγονός, μάλιστα, πως οι πίνακες του Philip είναι έργα τέχνης λαδιού για να δημιουργηθεί αυτό το θολό αποτέλεσμα, τους κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακούς.Για τον ίδιο, το φως είναι το πιο σημαντικό στους πίνακές του, αφού είναι εκείνο που δίνει την ρεαλιστική πινελιά κάνοντάς τους πιο «ζωντανούς».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -