ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΦΥΣΗ

10 μαγικές φωτογραφίες από τον χειμώνα στη Σουηδία

Το Βόρειο Σέλας, τα δάση και το ατέλειωτο χιόνι που φωτίζει ακόμα και τις πιο σκοτεινές νύχτες- η χειμωνιάτικη Σουηδία μοιάζει με χώρα των θαυμάτων.

Αν πρόκειται να περάσεις τον χειμώνα σου στη βόρεια Σουηδία το σίγουρο είναι ότι δεν κινδυνεύεις να σε κάψει ο ήλιος. Επίσης θα χρειαστείς φακό κεφαλής και πολλά ζεστά ρούχα. Η Σουηδία βρίσκεται περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και, παρόλο που η κλιματική αλλαγή έχει φέρει πιο ήπιους χειμώνες, δεν έχει αλλάξει τη διάρκεια της μέρας.

Σουηδία
Φωτογραφία: Mr Thinktank

Το φως της ημέρας είναι ακόμη πιο δυσεύρετο στο βορρά. Στην πόλη Κιρούνα της Σουηδίας που βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ την περίοδο του χειμερινού ηλιοστάσιου.

Σουηδία
Φωτογραφία: Paul Lampard
Σουηδία
Φωτογραφία: Helen Simonsson

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι στερημένοι από τον ήλιο Σκανδιναβοί επιλέγουν κάθε χρόνο να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε τοποθεσίες όπως η Ταϊλάνδη και τα Κανάρια Νησιά.

Σουηδία
Φωτογραφία: Ricardo Feinstein
Σουηδία
Φωτογραφία: Guillaume Baviere
Σουηδία
Φωτογραφία: Bengt Nyman
Σουηδία
Φωτογραφία: Guillaume Baviere
Σουηδία
Φωτογραφία: Bengt Nyman

Ακόμα όμως και αν δεν είσαι λάτρης του κρύου, αυτή η χώρα έχει όλα όσα χρειάζεται ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης για να πεισθεί πως αξίζει να τη βάλει στο bucketlist του.  Από τα ιστορικά της κτήρια, την παλιά πόλη και τα ιδιαίτερα μουσεία της μέχρι τη μοντέρνα αρχιτεκτονική της, τις hipster γειτονιές της και τα ψαγμένα μπαράκια της, η Σουηδία συνδυάζει μοναδικά το νέο με το παλιό, το μοντέρνο με το κλασικό.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button