64% αύξηση των εμπορικών επισκεπτών για την 11η ARTOZYMA

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο DNA του κλάδου της αρτοποιίας βρίσκεται η 11η Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων,  Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, ARTOZYMA, που ολοκληρώθηκε χθες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με 64% αύξηση των εμπορικών επισκεπτών της.

Μέσα σε ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, αρώματα, αλλά και επιχειρηματική εξωστρέφεια, η ARTOZYMA συγκέντρωσε ξένους εμπορικούς επισκέπτες και hosted buyers από την Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Δανία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Κουβέιτ, Β. Μακεδονία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, Ιταλία, Σερβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

H ARTOZYMA προσέλκυσε επισκέπτες και από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και σπουδαστές ΙΕΚ και ΕΠΑΛ, αλλά και μέλη των φορέων συλλόγων αρτοποιών και ζαχαροπλαστών.

Η φετινή ARTOZYMA, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το 2016 χωρίς τη Detrop Boutique, παρουσίασε 44% αύξηση των εκθετηρίων χώρων και 46% άνοδο στον αριθμό των άμεσων εκθετών σε σχέση με το 2022. Η έκθεση συγκέντρωσε 206 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), εκ των οποίων οι 19 άμεσοι ξένοι εκθέτες προήλθαν από 8 χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία, Τατζικιστάν, Κύπρο, Πολωνία, Ιταλία & Ιράν). Επίσης, η ARTOZYMA φιλοξένησε πάνω από 100 ξένους full hosted buyers και μέλη ομαδικών εμπορικών αποστολών.

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της ARTOZYMA αποτέλεσε ένα «πανόραμα» νέων τάσεων, καινούργιων προϊόντων και τεχνοτροπιών και καινοτομίας με αντικείμενο τον άρτο, τα αρτοποιήματα και το γλυκό.

Στο πλαίσιο αυτό ξεχώρισε το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, καθώς και τα σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini, που παρουσίασε νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου και ζαχαροπλαστείου. Ακόμη, φιλοξένησε το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, καθώς και το εργαστήρι Pastry Lab, όπου καταξιωμένοι chef της ζαχαροπλαστικής παρασκεύασαν εμπνευσμένα γλυκά με πρωτότυπα υλικά.

Οι επισκέπτες της έκθεσης παρακολούθησαν επίσης workshops, αλλά και τα σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων.

Αμέριστη ήταν η συμβολή στην επιτυχία της ARTOZYMA από όλους τους εκθέτες, τους επισκέπτες, τους χορηγούς και τους συνεργάτες, στους οποίους η ΔΕΘ-HELEXPO απευθύνει θερμές ευχαριστίες.

Η ARTOZYMA δίνει ραντεβού με τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής για τον Φεβρουάριο του 2026.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -