Ο Γιώργος Βάλλης εξέφρασε την ανησυχία του, με αφορμή το περιστατικό στη Μαρίνα Αλίμου, όπου ανήλικοι είχαν στην κατοχή τους καπνογόνα.
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος
Ιδιαίτερη ανησυχία, προκαλεί περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε τα ξημερώματα στην παραλία δίπλα στη Μαρίνα Αλίμου, με ανήλικους να έχουν στην κατοχή τους καπνογόνα και πυροτεχνήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΠΙΕΘ.
Το συμβάν έλαβε χώρα μεταξύ 00:00 και 00:30 στην πολυσύχναστη παραλιακή ζώνη. Η παρουσία των ανηλίκων, με τα συγκεκριμένα εύφλεκτα υλικά, εγείρει σοβαρά ερωτήματα, για το πώς απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά, καθώς η χρήση τους εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και πρόκληση πυρκαγιάς.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η ασφάλεια των παιδιών, των πολιτών, των εγκαταστάσεων της μαρίνας και των ελιμενισμένων σκαφών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση όλων, είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους περιστατικά με σοβαρές συνέπειες.
Σε δημόσια δήλωσή του, ο Γιώργος Βάλλης, ζητά να γίνει η πλήρης διερεύνηση του περιστατικού, από τις αρμόδιες αρχές, επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, από τη χρήση τέτοιων υλικών σε πολυσύχναστους χώρους.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ, απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας ασφάλειας.
Η δήλωση του Γιώργου Βάλλη
“Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε το περιστατικό που σημειώθηκε χθες βράδυ, μεταξύ 00:00 και 00:30, στην παραλία δίπλα στη μαρίνα του Αλίμου, όπου ανήλικοι φέρονται να είχαν στην κατοχή τους καπνογόνα και πυροτεχνήματα.
Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πρόσβαση ανηλίκων σε υλικά που ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς, πυρκαγιές ή άλλες επικίνδυνες καταστάσεις, ιδιαίτερα σε παραλιακές και πολυσύχναστες περιοχές.
Ως Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν πλήρως το περιστατικό, να διαπιστώσουν με ποιον τρόπο τα συγκεκριμένα υλικά βρέθηκαν στα χέρια ανηλίκων και να ενισχύσουν τους ελέγχους όπου απαιτείται.
Η ασφάλεια των παιδιών, των πολιτών, των εγκαταστάσεων της μαρίνας και των σκαφών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση όλων είναι απαραίτητες ώστε να αποφευχθούν περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας ασφάλειας”.
Δείτε εδώ τις αποκλειστικές εικόνες από το περιστατικό
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος









