Friday, 3 July 2025

Αννίτα Δημητρίου: Χάραξε πορεία για τις Προεδρικές του 2028

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές των κορυφαίων Σχολών Δημοσιογραφίας: NEW MEDIA STUDIES του Σταμάτη Μαλέλη και ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, που ανήκουν στον εκπαιδευτικό κόμβο Training HUB. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στοTraining HUB. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR . * Οι δημοσιογράφοι του αύριο. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη και του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού, η Αννίτα Δημητρίου, χάραξε ήδη πορεία για τις Προεδρικές Εκλογές.

Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος

Από το βήμα της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού, η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, χάραξε πορεία για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, καθορίζοντας όλο το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί η παράταξη.

«Ξέρετε ποιο είναι το βασικό μας χαρακτηριστικό μέσα σε αυτές τις πέντε δεκαετίες: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν καθορίζει την στρατηγική του με βάση τις κινήσεις άλλων. Τιμά την ιστορία, τις ιδέες του, την πολιτική του ταυτότητα. Δεν μετατρέπεται σε καθρέφτη των άλλων. Στις μεγάλες μάχες κατεβαίνουμε με τη δική μας πρόταση, με τους δικούς μας ανθρώπους, με το δικό μας σχέδιο για τη χώρα», ανέφερε η κυρία Δημητρίου.

Επιπλέον υπέδειξε: «θα ήταν προσβολή στη μνήμη όσων έδωσαν αγώνες και θυσίες για να έχουμε εμείς σήμερα χώρο, ρόλο και δύναμη, να εκχωρήσουμε σε άλλους την πορεία, τις επιλογές και το μέλλον μας», σημείωσε, τονίζοντας ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας κανενός αλλότριου σκοπού».

Η κυρία Δημητρίου, έκανε αναφορές στο εάν ο Δημοκρατικός Συναγερμός, θα κατέβει με δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, δεν προσδιόρισε το δικό της ενδιαφέρον, αν και θεωρείται δεδομένο. Κι όλα αυτά στον απόηχο της ανακοίνωσης για τη δημιουργία καναλιού στο whats app από τον τέως πρόεδρο της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυτό θεωρήθηκε, ως μια κίνηση για τη διεκδίκηση του κομματικού χρίσματος, ώστε να διεκδικήσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Με αφορμή την έκδοση του πορίσματος της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η Αννίτα Δημητρίου, υπερασπίστηκε σθεναρά, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό:

«Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια ζωή. Χωρίς υπεκφυγές, όπως αρμόζει στο κόμμα μας. Η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είχε αδιαμφισβήτητα θετικό πρόσημο για τη χώρα. Ωφέλησε την Κύπρο.Έφερε στο προσκήνιο ικανότατους ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά, πολλοί από τους οποίους είναι εδώ μαζί μας. Και πέτυχε κάτι που σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν εξαιρετικά δύσκολο: να αντιστραφούν οι συνέπειες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης. Και να επανέλθει η χώρα, σε λίγα χρόνια, σε τροχιά ανάπτυξης, αξιοπιστίας και σταθερότητας. Από τη χρεοκοπία περάσαμε στην ανάπτυξη. Από τα λουκέτα περάσαμε στη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Από τη δημοσιονομική κατάρρευση περάσαμε στην αξιοπιστία».

Εξήγησε πως επί των ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, στην Κύπρο έγιναν οι μεγαλύτερες κοινωνικές τομές, όπως το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (EEE), ο εθνικός κατώτατος μισθός, η ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, η ενίσχυση της άμυνας, η αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων, οι μεταρρυθμίσεις, τα μικρά και μεγάλα έργα στο νησί.

«Η θέση μας ήταν και παραμένει καθαρή: Σεβασμός σε κάθε διαδικασία, σε κάθε πόρισμα, σε κάθε θεσμό. Δεν συγκαλύπτουμε τίποτα. Όλα στο φως. Μηδενική ανοχή. Κανένας ποτέ δεν βρίσκεται υπεράνω ελέγχου. Να διερευνηθούν όλα θεσμικά, συντεταγμένα, χωρίς εξαιρέσεις, με αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία. Η ειδοποιός διαφορά μας με το ΑΚΕΛ είναι ακριβώς αυτή: Η στάση μας δεν αλλάζει ανάλογα με το ποιος ελέγχεται. Δεν απορρίπτουμε πορίσματα όταν δεν μας βολεύουν», ανέφερε.

Εν κατακλείδι, η Πρόεδρος, τόνισε πως ο κορυφαίος εθνικός στόχος παραμένει η απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επανέλαβε εκ νέου, ότι δεσμεύεται για τη συνέχιση της πολιτικής δράσης της παράταξης, με επίκεντρο τους τομείς της ασφάλειας, της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής προόδου, με φόντο τις επόμενες γενιές.

Παρόντες στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Δημοκρατικού Συναγερμού, ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδροι οργανώσεων, που είναι φίλα προσκείμενες στον ΔΗΣΥ, ενώ τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπροσώπησαν η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλα νέα από την Κύπρο, πατήστε: ΕΔΩ

Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος

Σάκης Θεοδωρόπουλος

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!