ΕΡΓΑΣΙΑ

Άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα η Amazon Web Services

Επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα η Amazon Web Services, καθώς πλέον άνοιξε και γραφεία στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα επεκτείνει την ομάδα της.

Η κίνηση της Amazon Web Services επιβεβαιώνει το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει για τις υπηρεσίες cloud computing στη χώρα μας, με παγκόσμιους κολοσσούς να πραγματοποιούν ή να σχεδιάζουν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στην Ελλάδα.

Πελάτες που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της AWS μπορούν να επισκεφτούν το https://aws.amazon.com.

Όσοι ενδιαφέρονται για ευκαιρίες απασχόλησης στην AWS στην Ελλάδα, μπορούν να μάθουν περισσότερα και να υποβάλλουν την αίτησή τους στο aws.amazon.com/careers.

Στόχος του γραφείου της Αθήνας, όπως διευκρινίζεται, είναι να υποστηρίξει τόσο ιδιωτικούς όσο και δημόσιους οργανισμούς κάθε μεγέθους – από startups μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις – για την μετάβασή τους στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).

Η επένδυση του τεχνολογικού βραχίονα δικτύωσης της πολυεθνικής, Amazon Web Services (AWS), είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι το γραφείο της Αθήνας θα αναλάμβανε και περιφερειακό ρόλο καλύπτοντας γειτονικές αγορές όπως αυτή της Κύπρου και της Μάλτας. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι ήδη από πέρυσι είχε συσταθεί η θυγατρική, Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε. με διαχειριστή τον επικεφαλής ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική) της Amazon Web Services κ. Τόνι Βαν ντε Μπέργκε. Στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις αυτής μάλιστα, αναφέρεται πως «η Εταιρεία έχει συνάψει μη ακυρώσιμες μισθώσεις σχετικά με εγκαταστάσεις κέντρου δεδομένων» ύψους 700.000 ευρώ και πλέον, γεγονός που γεννά εικασίες σχετικά με την προοπτική επένδυσης της εταιρείας και σε data centers στην περιοχή μας, κατά το παράδειγμα του έτερου πολυεθνικού κολοσσού της Microsoft.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωσή της πάντως οι ομάδες account managers, partner managers και solutions architects και άλλα στελέχη ήδη εξυπηρετούν πελάτες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από την ανάπτυξη και λειτουργία test environments μέχρι την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών.

Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει σήμερα μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές startups και επιχειρήσεις όπως οι Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind ΕλλάςWorkathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button