Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Από αύριο οι αιτήσεις

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την ανάκληση ηλεκτρικών συσκευών. Το πρόγραμμα αφορά σε ανακύκλωση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους χωρίς να υποβάλουν δικαιολογητικά και το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις 30 έως 50 % για αγορά καινούργιων.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις

Αιτήσεις υποβάλλονται από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί προ της 1ης Ιανουαρίου 2005 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται:

  • ΑΦΜ και κωδικούς TaxisNet
  • Να έχει υποβληθεί δήλωση εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2020

Σημειώνεται πως δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση την εν λόγω χρονιά ως κάτοικοι εξωτερικού. Εκτός διαδικασίας μένουν και όσοι είχαν υποβάλει κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος με άλλο άτομο αλλά και τα εξαρτώμενα τέκνα.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία αίτηση για μία κατοικία υπό αυτές τις προϋποθέσεις:

  • Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος
  • Διαθέτει ενεργή, οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -