Saturday, 31 October 2025

«Ασημένια» η Εθνική Πόλο κορασίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των κορασίδων, στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ16, που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε πίσω στο σκορ με 4-0 απέναντι στην πολύ δυνατή Ουγγαρία και, παρότι πλησίασε κάποια στιγμή σε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ηττήθηκε με 10-6 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Στο ξεκίνημα του ματς, η εθνική Ελλάδος έχασε δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω και ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά. Η Ουγγαρία βρήκε από την πλευρά της λύσεις στην επίθεση και βρέθηκε να προηγείται 4-0 με δύο γκολ της Τίμπα, πριν η Καραμπέτσου «σπάσει το ρόδι» για την εθνική στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.

Βελτιώνοντας την άμυνά τους, οι παίκτριες του Γιώργου Τσόκα προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, «ροκάνισαν» τη διαφορά και πλησίασαν στο γκολ (6-5) με πέναλτι της Καραμπέτσου, στα μισά του τρίτου οκταλέπτου.Οι Μαγυάρες όμως απάντησαν με τέρματα της Τίμπα και της Ζόε Λεντβάι και δημιούργησαν ξανά διαφορά ασφαλείας (8-5), με την Καραμπέτσου να μειώνει στην εκπνοή της περιόδου με μία εκπληκτική λόμπα από το κέντρο σχεδόν της πισίνας.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ουγγαρία μπήκε αποφασισμένη, έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις και με γκολ της Τίμπα με πέναλτι και της Ζόε Λεντβάι ουσιαστικά «καθάρισε» τον τελικό (10-6), μετατρέποντας τα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-2, 2-0
Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Τόρμα, Ζαντλάιτνερ, Λ. Κάρντος, Χόρβατ, Σότι 1, Ν. Λεντβάι 1, Γκούλιας-Ολντάλ, Χάιντου 2, Βάρο, Ντ. Κάρντος, Ζ. Λεντβάι 2, Τίμπα 4, Βάργκα
ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή

Στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, η Ισπανία επικράτησε εύκολα της Αυστραλίας με 11-5 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αξιοσημείωτη είναι η επιτυχία της Ιαπωνίας, που κατέλαβε την πέμπτη θέση νικώντας 15-12 την Ιταλία (κι ενώ στη διάρκεια του τουρνουά νίκησε επίσης τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, χώρες με πολύ μεγαλύτερη παράδοση στο πόλο).

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!