Με περισσότερες από 3000 υπογραφές μελών, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κατέθεσε στην Πινδάρου, την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές Εκλογές.
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος
Δεκαπέντε μήνες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, ο τέως πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατέφτασε στα κεντρικά γραφεία της Πινδάρου, έχοντας περισσότερες από 3000 υπογραφές μελών σε 5 κιβώτια, για τις Προεδρικές του 2028, συμπεριλαμβανομένων 17 αξιωματούχων του κόμματος, οι οποίοι είναι:
-
Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος του κόμματος και της Βουλής των Αντιπροσώπων
-
Ευθύμιος Δίπλαρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος
-
Γιάννης Καρούσος, Αντιπρόεδρος
-
Γιώργος Κάρουλλας, Αντιπρόεδρος και βουλευτής Αμμοχώστου.
-
Σάβια Ορφανίδου, Αντιπρόεδρος και βουλευτής Λευκωσίας.
-
Λουκάς Φουρλάς, Ευρωβουλευτής.
-
Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Ευρωβουλευτής.
-
Δημήτρης Δημητρίου, βουλευτής Λευκωσίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
-
Χαράλαμπος Πετρίδης, βουλευτής Λευκωσίας.
-
Ανδρέας Κωνσταντίνου, βουλευτής Λευκωσίας.
-
Δήμος Γεωργιάδης, βουλευτής Κερύνειας.
-
Πρόδρομος Αλαμπρίτης, βουλευτής Λάρνακας.
-
Νίκος Γεωργίου, βουλευτής Αμμοχώστου.
-
Φωτεινή Τσιρίδου, βουλευτής Λεμεσού.
-
Γιώργος Καραϊσκάκης, βουλευτής Λεμεσού.
-
Μιχάλης Φελλάς, βουλευτής Λεμεσού.
-
Χαράλαμπος Πάζαρος, βουλευτής Πάφου
Η στήριξη από τα στελέχη, ευρωβουλευτές και σχεδόν όλα τα μέλη της κοινοβουλυτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξασφαλίζει στον Αβέρωφ Νεοφύτου το χρίσμα του κόμματος, ενόψει των εσωκομματικών της 28ης Νοεμβρίου.
«Σημασία έχει η στήριξη από τις χιλιάδες μέλη, τους απλούς στρατιώτες του ΔΗΣΥ, αλλά και σχεδόν την ολότητα των αξιωματούχων της παράταξης. Ένα είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω: Ενωμένοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο, για μια δίκαιη κοινωνία και μια επανενωμένη και ασφαλή πατρίδα.»
Ο ίδιος ο κύριος Νεοφύτου, ξεκαθάρισε πως εάν βρεθεί σε ενδεχόμενη πολιτική μονομαχία με τον Γιώργο Παμπορίδη, αυτή θα γίνει στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας και του υγιούς ανταγωνισμού, με πρώτο και κύριο μέλημα, την ενότητα στον Δημοκρατικό Συναγερμό.
«Χαίρομαι που θα μας δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε μια μάχη ιδεών. Ο Γιώργος, το είπα πολλές φορές, είναι ένας πολιτικός που στέκει πολιτικά, έχει πολιτικές απόψεις και θα χαρώ αυτό τον υγιή ανταγωνισμό που την επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους ενωμένους σε μια προσπάθεια με πρωταρχικό στόχο την αλλαγή της διακυβέρνησης.»
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δεν περιλαμβάνεται εντός των 3000 υπογραφών από τα μέλη του κόμματος.
Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλα νέα από την Κύπρο, πατήστε: ΕΔΩ
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος








