Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα δούμε στους δρόμους της Αθήνας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με 5 αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία ενισχύθηκε ο στόλος αστικών λεωφορείων του Δήμου Περιστερίου.

Πρόκειται για οχήματα της BYD, από τον όμιλο Π. Πετρόπουλος, που είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας της μάρκας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για σύγχρονης τεχνολογίας λεωφορεία, που μεταξύ άλλων ενσωματώνουν θύρες USB για τη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων των επιβατών, την ίδια ώρα που η φόρτισή τους θα γίνεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου.ηλεκτρικά λεωφορεία ΑθήναΈχουν ικανότητα μεταφοράς 50 ατόμων (22 καθήμενοι), διαθέτουν σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις ΑμεΑ, ενώ ο ευρύχωρος διάδρομος διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής. Έχουν διευρυμένο παρμπρίζ, διαθέτουν κάμερα οπισθοπορείας και εσωτερικές κάμερες.

Στόχος του Δήμου Περιστερίου αποτελεί η αύξηση του επιπέδου συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης σε τοπικό επίπεδο, η οικονομική ελάφρυνση των δημοτών, η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου ως Οργανισμού μέσα από την μηδενική εκπομπή καυσαερίων αφού τα νέα οχήματα θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα συμβατικά, η μείωση των εκπομπών μέσα από προώθηση της χρήσης της δημοτικής συγκοινωνίας σε σχέση με το ΙΧ και βέβαια η μείωση του κόστους λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, καθώς τα νέα οχήματα ως καινούργια, συνεπάγονται σημαντικό περιορισμό του κόστους λειτουργίας και συντήρησής τους σε σχέση με τα υφιστάμενα.Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στόχος της δημοτικής Αρχής, πέρα από την αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων, αφού η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων.

Με τα νέα λεωφορεία ο Δήμος Περιστερίου εισέρχεται πλέον σε νέα τροχιά, με σύγχρονα οχήματα με μεγάλη αυτονομία, χωρίς ρύπους και χωρίς θόρυβο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -