ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτοψία σε χώρους εστίασης έκαναν ο Υπουργός & ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Σκοπός της αυτοψίας ήταν να μελετηθούν οι κανόνες ώστε το άνοιγμα της εστίασης να συνοδεύεται με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη δημόσια υγεία και επίσης να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης μάλιστα έπιασε αμέσως το μέτρο και μελετούσε τις αποστάσεις. Ο κ. Παπαθανάσης ως μηχανολόγος που είναι με ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία, μπορεί να κατανοήσει εύκολα όλους τους όρους που απαιτούνται ώστε ένα κτήριο να διευρύνει τη χωρητικότητα του στις παρούσες συνθήκες.

Αυτοψία σε χώρους εστίασης έκαναν ο Υπουργός & ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν διστάζει να καθίσει στο τραπέζι και να μετρηθούν οι αποστάσεις ώστε να δουν στην πράξη πως μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η εστίαση.

Υπουργός και Υφυπουργός συνεργάζονται άψογα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και καθημερινά βρίσκονται επί ποδός, όπου χρειαστεί για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Συγκεκριμένα σήμερα 6 Μαΐου 2020 :

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργο Καββαθά και τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, χώρους εστίασης στην Καλλιθέα με σκοπό να διερευνήσουν επί του πεδίου την εφαρμογή των νέων μέτρων λειτουργίας των χώρων εστίασης όταν αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μελετηθούν οι κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν έτσι ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης προκειμένου να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με την εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η μελέτη των κανόνων αυτών θα συνεχιστεί έτσι ώστε να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης.

Αυτοψία σε χώρους εστίασης έκαναν ο Υπουργός & ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Η προσπάθεια μας είναι να δώσουμε όσο πιο πολύ ζωτικό χώρο όχι μόνο στο εξωτερικό των χώρων εστίασης αλλά και στο εσωτερικό τους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τον φυσικό φωτισμό και αερισμό και τη λειτουργία του ως ημιυπαιθρίου χώρου και χωρίς κλιματισμό.

Όσον αφορά στον εξωτερικό χώρο, η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δύναται να γίνει, με ιδιαίτερη προσοχή στη δυνατότητα απρόσκοπτης διέλευσης Ατόμων με Αναπηρία, πεζών και συμπολιτών μας με καροτσάκια, όχι μόνο στο πεζοδρόμιο και άλλους δημόσιους χώρους αλλά και στο οδόστρωμα.

Χαρακτηριστικό χρήσης οδοστρώματος για τραπεζοκαθίσματα μπορούμε να δούμε με πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η εστίαση είναι πυλώνας της οικονομίας, αφορά το 30% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με κρατική εντολή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Αυτοψία σε χώρους εστίασης έκαναν ο Υπουργός & ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Σχετικά άρθρα

Back to top button