Αύξηση κατώτατου μισθού: Στα 830 ευρώ από 1η Απριλίου

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Παρασκευής.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ απο την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, μετά από διαβούλευση, ενώ η αύξηση αυτή συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα. Κριτήριο για το τελικό ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού ήταν η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, προσμετρήθηκαν οι εισηγήσεις των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών φορέων, οι αντοχές της οικονομίας, αλλά και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται και από την 1η Απριλίου όσοι αμείβονται με αυτόν, θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα, αύξηση 50 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και συνέχισε τονίζοντας πως με τα μόνιμα μέτρα που θα ισχύουν και μετά το πέρας της κρίσης της διεθνούς ακρίβειας, «βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ στο τέλος της 4ετιας». Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την αύξηση ως μία απόφαση που στηρίζει το εισόδημα αλλά δεν επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής, βάζοντας σε κίνδυνο την πτώση της ανεργίας, ενώ πρόσθεσε πως για το ύψος της αύξησης στον κατώτατο μισθό ελήφθησαν υπόψη εισηγήσεις επιστημονικών και εργοδοτικών φορέων. «Οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας επίσης πως η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει 18 επιδόματα, που αφορούν σε 800.000 δικαιούχους.

Έως τώρα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 780 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι, σε ορίζοντα της τετραετίας, ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ανακοινώθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι ωφελημένοι, επίσης, από το «ξεπάγωμα» των τριετιών, χωρίς αναδρομική ισχύ για την περίοδο από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -