Δημιουργία δημοτικού συμβουλίου νέων στο Δήμο Ηλιούπολης

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.
Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει δράση και υλοποιεί μία σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο να ακούσει, να ενθαρρύνει, να συμπεριλάβει και να ενδυναμώσει τους νέους συμπολίτες μας, ξεκινώντας με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της ανησυχίας των νέων για το μέλλον τους και ακούμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με εξειδικευμένους συμβούλους και μαζί με εθελοντές νέους παίρνουμε την πρωτοβουλία και συνομιλούμε με τη δραστήρια και ενεργή νεολαία της πόλης μας.
Παρακολουθούμε τις δράσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νεολαία και υποστηρίζουμε ενεργά τη συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το “Erasmus+”, το “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης”, το “Erasmus for Young Entrepreneurs”, κ.ά.
Αξιοποιούμε τα προγράμματα αυτά με στόχο να προωθήσουμε την κινητικότητα των νέων στον κόσμο, την δημιουργία νεανικών θέσεων εργασίας, τη συμπερίληψη όλων ανεξαιρέτως των νέων και τη συμμετοχή τους στις δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Προσκαλούμε τους νέους της πόλης από 17 έως 30 ετών να γίνουν μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας, να αναλάβουν δράση, να μιλήσουν για τις επιθυμίες τους, να κάνουν πράξη τους στόχους τους και να διαμορφώσουν το μέλλον τους.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στο διάλογο χάραξης στρατηγικής για τη νεολαία στην πόλη μας.
Τι θα κερδίσετε;
Εμπειρίες, γνώσεις, φωνή και δύναμη!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -