Δήμος Αθηναίων: «Έντυσε» τα λεωφορεία με κορυφαία έργα τέχνης

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε ζωντανούς καμβάδες για να φιλοξενήσουν αρχαιολογικά ευρήματα και εικαστικά έργα μετατράπηκαν οι πίσω όψεις 30 αστικών λεωφορείων που διασχίζουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Την πρωτοβουλία να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία και την υψηλή σημασία πολιτιστικών φορέων και οργανισμών της Αθήνας ανέλαβε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η Interbus.

Η πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Interbus, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Athens Culture Net, φέρνει στους δρόμους της πόλης, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και των κατοίκων της, σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, στηρίζοντας έμπρακτα τοπικούς και εθνικούς φορείς πολιτισμού.λεωφορεία έργα τέχνης δήμος αθηναίων Η ενημερωτική δράση με τίτλο «Η Τέχνη στο δρόμο, ας επισκεφθούμε τα μουσεία» φιλοδοξεί να παροτρύνει κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφθούν τις «Κιβωτούς» πολιτισμού της πρωτεύουσας και να έρθουν σε επαφή με απαράμιλλα έργα Τέχνης.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, ART ON THE ROAD, οι πίσω όψεις 30 αστικών λεωφορείων που διασχίζουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου μεταφέροντας καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, μετατράπηκαν σε ζωντανούς καμβάδες για να φιλοξενήσουν μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα και εξαίσια εικαστικά έργα.λεωφορεία έργα τέχνης δήμος αθηναίων Μερικά από τα πιο σπουδαία εκθέματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση σε πέντε από τα πιο αξιόλογα μουσεία της Αθήνας – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων – αποτέλεσαν τη δημιουργική «πρώτη ύλη» για να «ντυθεί» αυτή η ξεχωριστή δράση και να αξιοποιηθεί πλήρως η δυναμική της προβολής πολλαπλών πολιτιστικών θησαυρών στα κινούμενα διαφημιστικά μέσα.

Η καμπάνια είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) και εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα της προβολής στα κινούμενα μέσα, όπως την πανοραμική ορατότητα και τις μεγάλων διαστάσεων επιφάνειες, τα οποία, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα και την ευρεία γεωγραφική κάλυψη, διασφαλίζουν τη δημιουργία μιας ανεξίτηλης εικόνας στη συνείδηση του κοινού.

Οι απεικονίσεις των εκθεμάτων που που έχουν διατεθεί από τα μουσεία και τους οργανισμούς που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθες:

  • Χάλκινο άγαλμα αλόγου με τον αναβάτη (αρ. ευρ. Χ15177 ©ΥΠΠΟΑ/ΕΑΜ/ΟΔΑΠ) από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Έργο «Αθανάσιος Διάκος» του Κωστή Δεσύλλα, (περιλαμβάνεται στην έκθεση «1821, Πριν και Μετά») από το Μουσείο Μπενάκη
  • Συλλογή εκθεμάτων Κυκλαδικής Τέχνης από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
  • Έργο «Η συγκομιδή της ελιάς» του Vincent van Gogh από το Μουσείο Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή
  • Έργο, «Σπίτια με νερά» του Μιχαήλ Οικονόμου από τη Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -